Megdőlhet a napi melegrekord: ugye nem pakoltad el a nyári holmikat?!

Ilyen nincs: 29 fokot jósolnak erre a napra.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.11.
Módosítva: 2023.10.11.
melegrekord Köpönyeg csúcshőmérséklet

Miközben kedden a hűvösebb, borongósabb arcát mutatta az ősz, szerdán újra nyárias időt kapunk, csütörtökön pedig akár 29 fok is lehet – a köpönyeg.hu meteorológiai portál előrejelzése szerint. Ha bejön a prognózisuk, akkor október 12-én megdőlhet az országos napi melegrekord! Arra a napra ugyanis a csúcshőmérsékletet 2013-ban Körösszakálon mérték, akkor 28,6 fokot mutatott a hőmérő higanyszála. Jöjjenek a részletek!

Fotó: Pexels (illusztráció)

Szerda reggelre ugyan pára-, illetve ködfoltok képződnek, de aggodalomra semmi ok: ezek még a délelőtt folyamán eltűnnek. Bár gomoly- és fátyolfelhők tarkíthatják az eget, csapadék nem várható, napos idővel számolhatunk. Délután 24-25 fok is lehet, igaz, a hőérzetünket befolyásolhatja az élénk, déli szél.

Csütörtökön a reggeli párát többórás napsütés váltja fel. Nyárias meleg lesz 22-29 fokos maximumokkal. Délutántól erőre kap az északnyugati szél, este egyre több felhő érkezik, de ezt a napot még megússzuk szárazon.

Pénteken erősen felhős időre van kilátás, ráadásul, főleg északkeleten, záporok is előfordulnak. 20–24 fok közé csökken a hőmérséklet. A délnyugati szél megélénkül. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás