RETRO RÁDIÓ

Karácsony tízmilliós jutalmakat osztott, aztán megemelte a buszjegy árát - közben meg folyton pénzügyi csődről beszél

Karácsony Gergely a lehető legnagyobb titokban mesés prémiumok kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára, aztán másnap felemelte a busz és villamosjegyek árát!Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.10.03.
Módosítva: 2023.10.03.
Karácsony Gergely csőd Budapest

Ráadásul saját hatáskörében eljárva döntött a jutalmakról, és tökéletes időzítéssel a jegyáremelések bejelentése előtti napon. Csak hogy világos legyen az összefüggés!

KARÁCSONY Gergely
Tízmilliós jutalmakat osztott Fotó: Illyés Tibor


Karácsony tízmilliós jutalmakat osztott, aztán megemelte a buszjegy árát

Karácsony súlyos pénzhiányt emlegetve  emeltette meg a jegyárakat, arra hivatkozva, hogy főváros a csőd közelében van. Erre hivatkozva közölte, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szeptembertől 28 százalékkal emeli a vonaljegyek árát. Csakhogy egy nappal előtte még tízmilliós jutalmakat adott a budapesti közlekedésben dolgozó kedvenc embereinek.
Az esetre a Magyar Nemzet derített fényt. Eszerint a főpolgármester saját döntési jogkörében eljárva, mesés prémiumokat hagyott jóvá a BKK, illetve a BKV vezető tisztségviselői számára, a jutalmak egyes vezetők esetében közel tízmillió forintra rúgnak.


„Súlyos a helyzet, nincs pénz”

Karácsony Gergelynek még  július 21-én félreverte a harangokat: egy hangzatos Facebook-posztban kijelentette, hogy nagyon súlyos a helyzet, nincs pénz, a BKK-nak meg kell emelnie a vonaljegyek árát, mert a kormány megszorít.
– Előbb-utóbb emelnünk kellene, és sokkal tisztességesebb ezt a választás előtt őszintén megtenni, mint a választás után sunnyogva – fogalmazott a főpolgármester.

Drágább lett a jegy, mert "nincs pénz", de a vezetők nagy jutalmat kaptak Fotó: Matey István

Egy nappal előtte szórni kezdte a pénzt

Csakhogy  július 20-án, tehát egyetlen nappal a bejelentés előtt, Karácsony a legnagyobb titokban szórni kezdte a pénzt. Saját hatáskörében eljárva három BKK-s, illetve hat BKV-s vezető részére engedélyezte sokmilliós, több esetben nyolc-kilenc, csaknem tízmilliós prémium kifizetését.
Például Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója 9,96 millió, Szarka Zsolt, a cég operatív vezérigazgató-helyettese 8,8 millió, Diószegi Ágnes, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese szintén 8,8 millió forint prémiumot kaphat.
Nem panaszkodhatnak a BKV-s vezetők sem. Bolla Tibor, a BKV Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója 9,6 millió, Bátora László, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese 8,64 millió, Szedlmajer László, a cég autóbusz és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 5,6 millió, Takács Péter, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató helyettese 8,6 millió forintot tett zsebre, egy nappal a jegyáremelések előtt.
Karácsony döntött a BKV Panoráma Kft., illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének jutalmáról is. Eszerint Kálmán Zsolt 2,76, míg Herczeg József 2 millió forint prémiumot kaphat.
A BKK, illetve a BKV felsővezetői tehát összesen 65 millió forint prémiumot vehettek fel, a kifizetések az adott társaság költségvetését terhelik. Hangsúlyozzuk tehát, hogy mindez közvetlenül a jegyáremelések előtt történt, akkor amikor Karácsony folyamatosan Budapest csődjéről beszél!
A hatalmas plusz juttatásokkal összefüggésben a Magyar Nemzet kérdéseket tett fel Karácsony Gergelynek. A főpolgármestertől szeretnék megtudni, hogy ebben a helyzetben a fővárosi cégeknek miként sikerült kigazdálkodniuk a prémiumok fedezetét. Választ várnak arra a kérdésre is, nem tartja-e visszásnak, hogy egyetlen nappal a példátlan nagyságú áremelés bejelentése előtt ilyen összegű jutalmakat fizettek ki, miközben folyton a főváros pénzügyi csődjéről beszélnek.

 

Ezeket olvastad már?
Anya az ilyen? Aszfaltba verte 3 éves fia fejét, meghalt az ártatlan gyermek

Anya az ilyen? Aszfaltba verte 3 éves fia fejét, meghalt az ártatlan gyermek

Iszonyú vérontás: így kerülte el a bíróságot a kisgyermekes család hóhérja

Iszonyú vérontás: így kerülte el a bíróságot a kisgyermekes család hóhérja

„Vér borított mindent” – Gyalogos lábán hajtott át a busz Csepelen

„Vér borított mindent” – Gyalogos lábán hajtott át a busz Csepelen

„Már csak egy barátnőre vágyom” – Fél a metróban, de nyitott a szerelemre a transzplantált TikTok-sztár

„Már csak egy barátnőre vágyom” – Fél a metróban, de nyitott a szerelemre a transzplantált TikTok-sztár

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás