Emelkednek a BKK jegyárai, fontos változásokat jelentettek be





A BKK is megemeli az eseti termékek árát: a vonaljegy 450 forint, a fedélzeti vonaljegy 600 forint, illetve a gyűjtőjegy 4000 forintba kerül szeptember 1-jétől.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.07.21.
Módosítva: 2023.07.21.
BKK Főváros vonaljegy közlemény

A társaság pénteki közleményében kiemelte, hogy az elmúlt évek gazdasági folyamatai, az energiaárak drasztikus emelkedése és az általános infláció miatt, a legtöbb kereskedő és szolgáltató után a BKK is kénytelen változtatni egyes termékek árán a megszokott színvonalú kiszolgálás, illetve a további fejlesztések érdekében. 

A közlekedési társaság számára ugyanakkor továbbra is kiemelt jelentőségű a törzsutasok megbecsülése és számuk növelése, ezért a bérletek ára nem változik

– írták.

Fotó: BKK

A közlemény szerint bár a járvány vége óta egyre többen térnek vissza a közösségi közlekedéshez, összességében jelentősen csökkent a BKK jegyárbevétele az elmúlt négy évben. 2022 végére 16 százalékkal volt alacsonyabb, mint 2019-ben, miközben az energiaárak növekedésével és az általános inflációval a kiadások drasztikusan emelkedtek. A fenntartó fővárosra egyre magasabb teher hárul, összesen 60 milliárd forinttal került többe a fővárosnak a közösségi közlekedés, mint 7 évvel ezelőtt.


Ezért a többi magyar közlekedési szolgáltató – a MÁV-HÉV, a MÁV-Start és a Volánbusz – után a BKK is megemeli az eseti termékek árát: 

  • a vonaljegy 450 forint, 
  • a fedélzeti vonaljegy 600 forint, 
  • illetve a gyűjtőjegy 4000 forintba kerül szeptember 1-jétől. 

A bérletek ára ugyanakkor továbbra sem változik. A felnőtt 30 napos bérlet továbbra is 9500 forint, a diákbérlet pedig 3450 forintba kerül.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás