Jön a Forma–1-es Magyar Nagydíj, változik a közlekedés – busszal, villamossal könnyebb lesz, mint autóval!





Forgalmi változásokra kell számítani az M3-as autópályán, de a tömegközlekedés menetrendje is más lesz július 21-től 23-ig. Összegyűjtöttük amit tudni érdemes a Forma–1-gyel kapcsolatban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.07.20.
Módosítva: 2023.07.20.
magyar nagydíj forgalmi rend Hungaroring forgalom

Július 21. és július 23. között rendezik meg a Forma–1-es versenysorozat Magyar Nagydíját Mogyoródon. Ehhez kapcsolódóan számos korlátozásra, ideiglenes forgalmi rendre és módosított menetrendre kell számítani. Ezek közül gyűjtöttük össze a legfontosabbakat és annak is utánajártunk, hogyan lehet a fővárosból a legkönnyebben és legolcsóbban eljutni a Hungaroringre.

VERSTAPPEN, Max, Forma–1
Jön a Forma–1-es Magyar Nagydíj, változik a közlekedés! 
Fotó: Cristobal Herrera Ulashkevich/MTI/EPA

Változások az M3-as autópályán

A közelgő hétvégén ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben a 13-as és 18-as kilométerkő között. Ezt sárga színű tájékoztatók, illetve az autópályák felett található változtatható jelzésképű táblák jelzik majd. A versenyre érkező nézők jelentette nagyobb forgalom miatt az M3-as autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán hosszabb menetidőre szombat és vasárnap délelőtt kell elsősorban számítani. A Budapest felé vezető oldal forgalma várhatóan szombaton az időmérő edzés után, vasárnap pedig a verseny végeztével, 17 és 20 óra között jelentősen nő meg majd.

Egyéb forgalmi rend változások is lesznek a Forma–1 miatt

  • Szilasligeten, a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig kétirányú lesz a forgalom.
  • Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton szintén kétirányú lesz a forgalom.
  • A Kerek-tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba – csak a főbejárat felé –, délután szintén egy irányba, a Kerek-tó felé lehet majd közlekedni.
  • Az Aquaréna és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz.
  • A Hungaroring főbejárata és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felől (7-es és 6-os kapu felé) egy irányban haladhatnak az autósok, a versenyek végén megfordul a forgalmi rend.
  • A Mogyoród HÉV-átjárótól a versenypálya felé a 2-es kapuig a délelőtti órákban és délután kifelé, egyirányú lesz a forgalom.
  • A versenyt követő ürítés a 8-as és 7-es kapu közötti Gratis 1 parkolóból Csömörön keresztül, a Gratis 2 parkolóból a szilasi buszforduló felé, a Gratis 3 parkolóból az pedig Mogyoródon keresztül történik.
Forma-1, Herendi Porcelán
Hat hónapon át készültek a Forma–1 Magyar Nagydíj herendi győzelmi trófeái. Így néznek ki!

A versenypálya környékén megállási tilalom lesz

A sportrendezvényre nagy számban érkeznek hazai és külföldi látogatók, ami a település és a környék forgalmát erősen leterheli. A rendőrség arra kéri a mogyoródi lakosokat, hogy kocsival csak akkor induljanak el, ha az feltétlenül szükséges és mindenki a szokásosnál nagyobb türelemmel közlekedjen! A versenypálya környékén és az odavezető utakon 2023. július 21. reggeltől 2023. július 24-én reggelig megállási tilalom lesz érvényben. A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok – olvasható a Police.hu-n.

Könnyebb lesz tömegközlekedéssel eljutni a Hungaroringre

A MÁV-Volán-csoport a látogatók minél gördülékenyebb ki- és hazajutásának elősegítése érdekében készül a háromnapos versenyre: a MÁV-Start gödöllői járatai KISS és FLIRT motorvonatokkal, a MÁV-HÉV-járatok több kocsival kiegészülve közlekednek, a Volánbusz pedig ingyenes különbuszokat indít. Emellett két új jegytípust, az úgynevezett Hungaroring-jegyet és a Hungaroring- flexijegyet is bevezetik.

Ez változik a menetrendben a Forma–1 miatt

A H8-as HÉV a Formula–1 Magyar Nagydíj mindhárom napján sűrűbben, 10-15 percenként, megerősítve, hat kocsival közlekedik a látogatók által használt szakaszon. A gödöllői vasútállomásról a MÁV-Start korszerű, nagy kapacitású KISS, illetve dupla FLIRT motorvonatai is 15 percenként indulnak Budapestre, a Keleti pályaudvarra. A Volánbusz díjmentesen igénybe vehető különbuszokat indít. Ezek a csuklós autóbuszok pénteken, szombaton és vasárnap szállítják az utasokat Kerepesről a Hungaroringre, illetve a Hungaroringről a Gödöllő vasút- és autóbusz-állomásig. A Volánbusz a telt házas sportesemény csúcsidőszaka alatt közel 40 csuklós autóbusszal áll majd az utasok rendelkezésére. További részletes információk itt találhatóak az utazási és jegyvásárlási lehetőségekről.

A rendezvény miatt sűrűbben jár majd a H8-as HÉV és a vonatok is. Fotó: Máté Krisztián

Ezt érdemes tudni a két új jegytípusról

Az egy útra szóló Hungaroring-jegy és a korlátlan számú utazásra érvényes Hungaroring-flexijegy 2023. július 14-től vásárolható meg a BKK és a MÁV-Start pénztáraiban és jegykiadó automatáiból, valamint a MÁV-Start applikációban. A jegyek külön érvényesítést nem igényelnek, ellenőrzéskor csak fel kell mutatni, illetve az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. A flexijegy egynapos érvényességű és 1500 forintba kerül, azaz ennyiért lehet Budapestről a Hungaroringre és vissza utazni. A másik jegytípus 750 forint, egy útra és 4 óráig érvényes.





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás