Továbbra is szabadon garázdálkodnak a maszkos rablók Pilisvörösváron – videó





A rendőrség továbbra is nyomoz azok után a férfiak után, akik éjszakánként csuklyát húznak és betörnek a családi házakba Pilisvörösváron. Legtöbbször hajnalban érkeznek mások otthonaihoz, amiket előtte kifigyelnek.



Megosztás
Szerző: M.N.
Létrehozva: 2023.09.21.
Módosítva: 2023.09.21.
rablóbanda Pilisvörösvár maszkos betöréssorozat

Ahogyan azt a Metropol elsőként megírta, csuklyás rablók garázdálkodnak Pilisvörösvár utcáin. Őket az sem zavarja, ha ég a villany vagy ha épp alszanak a szobában, ugyanúgy bemennek. Korábban lapunknak Schaffer János mesélte el, hogy a rablók a 62 éves édesanyjára hozták rá a frászt. A rendőrség továbbra is keresi az elkövetőket. 

Rögzítette az egyik kamera a betörőt – Olvasói fotó

„Mit szerettél volna a szobámban, fiam?”

János a szüleivel együtt egy családi házban él Pilisvörösváron. A férfinak húsfeldolgozó üzeme van, ami miatt minden reggel nagyon korán felkel, feloltja a villanyt, majd felkészül a munkára. Ez történt akkor is, amikor betörtek hozzájuk.

Miközben lementem és intéztem a dolgaimat, feltűnt, hogy az egyik ajtó nyitva van, ami nem szokott. Akkor még nem volt furcsa, gondoltam biztos úgy hagytuk. Éppen az irodában ültem, amikor édesanyám pizsamában beállított hozzám. Megkérdezte, hogy mit kerestem az előbb a szobájában. Mondtam neki, hogy nem is jártam ott, így nem értem a kérdést.

 – mesélte korábban a férfi, aki azt is elárulta, hogy az édesanyja az mondta neki, hogy ott állt szemben és széttárt karokkal és olyan furcsán nézett ki. „Majd miután rákérdezett, hogy mit keresek ott, eltűntem. Gondoltam rosszat álmodott, de ő nem adta fel, kiállt azért, amit látott.” – folytatta a rémtörténetet a betörés áldozata.

 A kerítésen át jöttek 

„Eléggé meglepődtem, amikor a felvételeken megjelent két csuklyás alak… Ők 2:01-kor érkeztek a kapu elé és tanakodtak, ugyanis látták, hogy ég nálam a villany. Mégis úgy döntöttek, hogy bejönnek. Megnézték a kiskaput, de mivel az zárva volt, ezért átmásztak a kerítésen. Ezután elindultak.” – idézte fel a történteket. 

Az egyik a teraszra ment, a másik bement édesanyámhoz. Szerencsére nem volt sok idejük, ezért üres kézzel mentek el. Anyunak utána mondtam, hogy igaza volt, tényleg járt itt valaki!  Ha akkor este rádöbben, hogy nem én vagyok az, és elkezdi kizavarni őket, akkor lehet, hogy bántották volna!

 – emlékezett vissza a megrémült nő fia.

Több helyre is betörtek a csuklyás rablók – Olvasói fotó

Több helyre betörtek

Végül a helyiek is elkezdtek beszélni egymás között a betörésekről. Kiderült, hogy egy házaspárhoz akkor törtek be, miközben aludt a feleség és a férj, és az ágyuk melletti éjjeliszekrényről lopták el a pénztárcát és az okosórát. 

A legtöbb betörés a mi utcánk környezetében történt. Egy éjszaka alatt 3-4 helyre jutnak be. Van egy hely, ahonnan 420 ezret vittek el… Remélem, elfogják őket! Én is átadtam a felvételeket a rendőrségnek

 – tudatta a megszeppent férfi.

Az esettel kapcsolatban ismét megkerestük a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot

Kollégáink továbbra is mindent megtesznek a tettesek azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében

– közölték a rendőrök.


 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás