Heti Top5: Átadtak egy zebrát, hatalmas ünnepséget rendeztek, két öngyilkossági kísérlet történt, Kisboldogasszony ünnepe és feldobta az autót a csatornafedél....





Összegyűjtöttük a hét legolvasottabb cikkeit!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.09.10.
Módosítva: 2023.09.10.
kettős öngyilkosság teherautó nyár

Átadták a kerületi zebrát. A kerület baloldali vezetése hatalmas ünnepséget rendezett a zebraátadás miatt.

Felrobbant az internet, ugyanis Józsefvárosban egy zebrát adtak át olyan csinnadrattával, mintha megoldották volna vele a kerület minden problémáját. Még meg is simogatták... Az eseményről készült videó alatt felrobbant a kommentszekció, a hozzászólók nem kímélik sem Pikó András polgármestert, sem Karácsony Gergely főpolgármestert. Egy sima zebra, nem okos, nem villog, nem béget, egy pár fehér csík... A hirnyolc.hu szerint a zebra 80 milliójába került a kerületnek.

Van, aki a gyakorlati problémákra is rámutat:

Sajnos evvel csak az a probléma, hogy az Orczy úton az Elnök utcáig áll a sor ezen gyönyörű lámpa miatt... Ugyanis nem sikerült összehangolni az előtte és utána lévő lámpával...

A zebraátadás alkalmából rendezett ünnepség videója Fotó: YouTube

Ahogyan azt a Metropol is megírta, a 70 év körüli Erika és férje, István néhány héttel ezelőtt kettős öngyilkosságot kíséreltek meg az újbudai otthonukban. 

A Bors értesülései szerint a férfi megegyezett a feleségével, hogy az asszony lesz az első, aki meghal, majd István követi őt a halálba. A tragédia előtt elterveztek mindent. Több szomszédnak is jelezték, hogy kettős öngyilkosságot fognak megkísérelni augusztus végén. A Bors szerint alkoholt fogyasztottak, hogy elviselhetőbb legyen a fájdalmuk, majd búcsúlevelet írtak. Tisztességgel, együtt akartak volna meghalni, ám arra nem számítottak, hogy egyikük életben marad…

Miután elkészítették a búcsúlevelet, az asszony megpróbálta felvágni az ereit a fürdőszobában. István pedig egy másik szobában késsel felvágta a karját és sebeket ejtett a hasán. Azonban a sérüléseikbe nem haltak bele. István ezért szíven szúrta feleségét. István elmondta, hogy úgy gondolja, hogy szerinte az embernek igenis legyen joga az öngyilkossághoz.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt 


 

A rendőrség órákig helyszínelt Fotó: Vaskó Tamás

Elképesztő történetről számolt be a Pátyon élő Berecz Tamás a Metropolnak. A férfi feleségével és kilencéves kisfiával éppen vásárolni igyekezett a teherautójukkal, amikor a Rákóczi utcán baleset érte őket. Az egyik rosszul visszarakott csatornafedél akadt bele a teherautó hátsó tengelyébe, ami a járművet felborította és az az árokban kötött ki. 

A következő pillanatban olyan volt, mintha robbantottak volna a kocsi alatt. Legalább egy méter magasba feldobta az autót a csatornafedél, majd felborított minket egyenesen bele a vízelvezető árokba. Az volt a szerencse, hogy lassan mentünk…

idézte fel a történteket az apuka.

A helyiek a robbanás után azonnal kiszaladtak az utcára és Tamásék segítségére siettek.

–A lakosok hozzánk állása nagyon megható volt. Olyan együttérzéssel, profi segítségnyújtással fordultak felénk, amire nem is számítottam. Én valószínűleg egy percre sokkot kaphattam, mert a feleségem szólt, hogy csatoljam ki Benit, mert ki akarják emelni az autóból, de én nem válaszoltam, csak fogtam tovább a kormányt. Végül az okos kisfiam volt az, aki kicsatolta a biztonsági övét. Utána a feleségemet segítették ki, majd engem. Hívtak hozzánk tűzoltókat és mentőket is, akik pillanatokon belül ott is voltak az utcán. Végül – szerencsére – nem sérülünk meg!” – mondta Tamás, aki a Metropolon keresztül üzent azoknak, akik segítettek a családján.

A Pátyon felborult teherautó Fotó: olvasói

Ma van Kisboldogasszony ünnepe – rengeteg programmal találhatjuk magunkat szemben.

Az ünnepet a keleti kereszténység az ötödik, a nyugati a VII. századtól kezdve tartja, a nyugati egyházi naptárba valószínűleg I. Szergiusz pápa iktatta be. IV. Ince pápa a XIII. században nyolcaddal rendelkező kiemelt ünneppé tette. 1955-ben, a liturgikus naptár rendezésekor XII. Piusz pápa a hozzá kapcsolt nyolcadot eltörölte. Magyar Kisboldogasszony elnevezésére a XV. századtól kezdve vannak adatok. A XVIII–XIX. századtól kezdve számos hozzá kapcsolódó népszokásról tudunk hazánkban.

Számos programmal zárhatod a nyarat:

Újpesti BorVíkend 2023 

Különleges fesztivállal vár a Magyar Zene Háza 

Ha szombat, akkor Táncházak Éjszakája 

Vasárnapi Vígnap a Vígszínházban 

És ez csak néhány esemény a sok közül... amennyiben kíváncsi a többire, kattintson ide és olvassa el teljes cikkünket.
 

Magyar Zene Háza Fotó: Metropol

Rendőrök lepték el szerda délután a XI. kerületi Szurdok utcát – tudta meg a Metropol. Információink szerint egy fiatal, 20 év körüli nő miatt vonultak ki, aki kiugrott a negyedik emeletről. Úgy tudjuk az esést túlélte, őt elszállították a mentősök. Ám a szomszédok azóta is sokkos állapotban vannak az eset miatt, hiszen többen drogkereső kutyákat is láttak a rendőrökkel.

Kollégáink felkeresték az öngyilkosságot megkísérlő nő szomszédjait, akik szerint a fiatal azért döntött az ugrás mellett, mert összeveszett a párjával. 

Én nem tudom, hogy milyen lelki állapot kell ahhoz, ilyen magasból kiugorjon az ember

 – folytatta a szomszéd. „A negyedik emeletről vetette ki magát és a belső udvarunkra esett. Azt hallottam a többi lakótól, hogy szegény beverte a fejét, ami miatt nem biztos, hogy túléli ezt a borzalmat. Végül a mentősök elszállították a kórházba, azóta nem tudjuk, hogy mi lehet vele.”


 

Ebből az épületből ugrott ki a lány Fotó: Metropol

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt! 

 





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: Aggódom Európa jövőjéért

Orbán Viktor: Aggódom Európa jövőjéért

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás