Ódák egy zebrához – abszurd ünnepet rendeztek Józsefvárosban Pikóék





8 perces reklámfilm, óda a zebrához, amit még meg is simogattak... Pikóék akkora abszurd propagandaeseményt csináltak egy gyalogátkelőhely-átadóból, hogy rajtuk röhög fél Budapest.



Megosztás
Szerző: F.R.
Létrehozva: 2023.09.08.
Pikó András VIII. kerület Józsefváros zebra

Felrobbant az internet, ugyanis Józsefvárosban egy zebrát adtak át olyan csinnadrattával, mintha megoldották volna vele a kerület minden problémáját. Még meg is simogatták... Az eseményről készült videó alatt felrobbant a kommentszekció, a hozzászólók nem kímélik sem Pikó András polgármestert, sem Karácsony Gergely főpolgármestert. 

8 perc 25 másodperces film ennek a zebrának az átadásáról... Fotó: YouTube

Zebrasimogatást tartottak

Történt ugyanis, hogy Józsefváros balos vezetésének sikerült végre teljesítenie azt a 2019-es kampányígéretét, hogy zebrát készít az Orczy út és a Kőris utca kereszteződéséhez. Azt elfelejtették közölni a zebra átadására összegyűlt ünneplő tömeggel, hogy a zebra ugyan elkészült, de az Orczy tér régóta ígérgetett felújítása sajnos megint elmarad. Egy sima zebra, nem okos, nem villog, nem béget, egy pár fehér csík... A hirnyolc.hu szerint a zebra 80 milliójába került a kerületnek.

A zebra átadását hatalmas csinnadrattával jelentette be a balos városvezetés, örömünnepet hirdettek. Volt minden: örömkönnyekben úszó gyalogosok, ünneplő közönség, zebrasimogató járókelők és persze a magát ünnepeltető pátoszos honmentő beszédeket tartó balos vezetés látható abban az„Ódák egy zebrához” című videóriportban, amelyet az elkészült zebra ünnepélyes átadásáról forgattak.

„Rendeztek” maguknak közönséget is az abszurd „örömünnephez” Fotó: YouTube

Mindenkinél kiverte a biztosítékot

Természetesen egy új zebrának mindenki örül, alapvetően jó dolog, ha átadnak egyet. De a hatalmas, kissé abszurd csinnadratta körülötte jól jelzi: az érdemi kerületfejlesztés helyett a vezetés már csak ilyen apró dolgok felfújásával próbál eredményt felmutatni. 

A zebra átadásáról készült „győzelmi videó” alatt a kommentelők sem voltak elragadtatva a balos városvezetés eddigi teljesítményétől: 

Nem kell itt álszenteskedni! Csak azért épült a zebra, mert odanyitott egy Aldi

– vélekedett az egyik hozzászóló. 

Ez a zebra csak attól lett fontos Pikóéknak, hogy a létesítése ürügyén parkolóhelyeket szüntethettek meg

 – utalt egy másik kommentelő a balos kerületi és fővárosi vezetésre. Sokan a kerület valódi problémáira hívták fel a balos vezetés figyelmét: 

Szégyen és nevetséges, hogy ilyennel ünnepelteti magát egy balos önkormányzat. A kerülete meg pusztul lefelé...

Korunk hősei! Egy zebraátadás, gratulálok, ez bizony teljesítmény.

Van, aki a gyakorlati problémákra is rámutat:

Sajnos evvel csak az a probléma, hogy az Orczy úton az Elnök utcáig áll a sor ezen gyönyörű lámpa miatt... Ugyanis nem sikerült összehangolni az előtte és utána lévő lámpával...

És végül akinek van türelme, megnézheti ezt az egészen abszurd, több mint 8 perces Pikó-féle „Örömódát”:

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás