"Az összes versenyautót megnézegethette" – valóra váltották SMA Tomika álmát





Tomika 5 éve harcol szörnyű betegségével, az SMA-val. Szülei hisznek benne, hogy összegyűlik a pénz a világ legdrágább orvosságára, hogy kisfiuknak esélye legyen a teljes életre.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2023.09.09.
SMA Tomika álom versenyautó licit

Ahogy arról lapunk már többször beszámolt, Galó Dominik Tamás fél éves kora óta küzd az SMA1-el, ami a gerinc eredetű izomsorvadás egyik legsúlyosabb fajtája. Tomika nagyon kitartó és minden nap tesz azért, hogy fejlődjön. Az elmúlt időszakban viszont a nyelés hatalmas problémákat okoz neki. Az egyetlen esélye a 760 millió forintos csodagyógyszer, a Zolgensma. 

Tomikának hatalmas élményben volt része  Fotó: Metropol

A 6 éves kisfiú nap mint nap embertpróbáló feladatokkal kell hogy szembenézzen. Mindezek ellenére, Tomika a hétköznapokban egy teljesen átlagos vele egyidős kisfiú, aki imádja az autókat. Édesapjával már kicsi kora óta autós sportokat néz a tévében is. Hatalmas örömmel töltötte el, amikor megtudta, hogy egy nagyon kedves jótevőjének köszönhetően, végre élőben is átélheti az autóversenyzés izgalmait.

"A Supernova csapata több ismerősét is felkereste, hogy segítsen elérni a célunkat és Tomika teljes életet élhessen a Zolgensma génterápiának köszönhetően. Többek között Nagy Róbert rally bajnokot is értesítették, aki mindenképp segíteni szeretett volna nekünk. A versenyautója pontos modelljét ajánlotta fel licitre és az abból befolyó összeget Tomikának adományozza." – mesélte el lapunknak Hornischer Anikó, Tomika édesanyja.

Tomika ölében található modellre licitálhatnak a rajongók  Fotó: Metropol

Természetesen ezt a kedves gesztust nem hagyhatták szó nélkül, ezért Anikó felkereste Robit, hogy megköszönje neki a segítséget. A férfi ekkor felajánlotta, hogy vigyék el Tomikát az egyik drift versenyére, hogy ezzel is örömöt tudjon neki szerezni. 

Tomika nagyon boldog volt. Imádja az autókat és nagyon érdekli őt a működésük is. Mindenki annyira aranyos és kedves volt, a kisfiam mindenhova bemehetett, még a versenyautókat is megnézegethette.

 – részletezte, majd hozzátette, hogy közben a versenyzők mindent elmagyaráztak Tomikának az autók működésével kapcsolatban, így a kíváncsiságát is ki tudták elégíteni. 

Nem csak a kisfiú számára volt ez hatalmas élmény, a szülei is élvezték az eseményt.

"Tomika apukája is imádja az autókat, úgyhogy mindketten csillogó szemekkel nézték a különböző versenyautókat." – mondta.

A különleges licitet a sportoló 30 ezer forintról indította és szeptember 13-a, szerda este 8 óráig várja az ajánlatokat. 

"Tomika egy igazi harcos, akinek kortásaival kellene rosszalkodni, labdázni, autókázni és álmokat szőni, de neki a kerekesszék és a remény maradt. A remény, hogy összejön a gyógykezelés árának maradék 38%-a, hiszen a 62%-a már megvan! Ehhez nem kell más, mint 150 ezer embernek kétezer forintot elutalni Tomika számlájára és már mehet is a kezelés!" – írta bejegyzésében a sportoló.





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás