„Megváltoztathatom az örökbe fogadott lányom nevét?” Gondban van egy anyuka

Nagy dilemmában van egy anyuka: szeretné ugyanis megváltoztatni az örökbe fogadott kislánya nevét, ám nem biztos abban, hogy jó ötlet lenne-e. A kérdést Redditen tette közzé, a többség pedig igyekszik őt lebeszélni erről.



Megosztás
Szerző: H.A.
Létrehozva: 2023.08.17.
tiszteletlenség anya örökbefogadott gyerek gyermek örökbefogadás

Az örökbefogadás mindig nehéz lépés: már a várandósság ideje alatt megkezdődik ugyanis az összehangolódás az anya, az apa és a magzat között, épp ezért sok idő, türelem és kompromisszum kell ahhoz, hogy egy már idősebb gyermek beilleszkedjen az új családba... Különösen, ha nem vagyunk elégedettek a fogadott gyerek nevével.

Képünk csak illusztráció Fotó: unsplash.com

Ugyanebbe a dilemmába került egy nő, miután férjével örökbe fogadta a férfi unokahúgának kétéves kislányát, akiről az már nem tudott gondoskodni. Felmerült azonban egy kisebb probléma: az újdonsült anyuka nem igazán elégedett a gyermek nevével, és kis módosítást hajtana végre rajta. Csak abban nem biztos, jó ötlet-e.

A lányunkat Ryleigh June-nak hívják: úgy ejtik, ahogy a Riley-t. Én személy szerint nem vagyok nagy híve ennek a -leigh-trendnek, és úgy érzem, a név helyes leírása is megnehezíti majd később a dolgát. Tehát maradna ugyanaz a név, csak máshogy írnánk

– osztotta meg a problémáját Redditen a nő a Mirror beszámolója szerint. Hozzátette, hogy már nem állnak kapcsolatban a vér szerinti anyával, így az ő véleményét nem tudják kikérni ezzel kapcsolatban.

A kommentelők többsége egyértelműen arra szavazott, hogy jobb, ha nem változtat a kislány nevén: nem lenne helyes, ráadásul tiszteletlenség a biológiai anyával szemben.

Nekem se tetszik, de azt hiszem, ez egy olyan helyzet, amikor megtartanám az eredeti írásmódot. Biztosan okkal választották: még ha nem is a legjobb a kapcsolatod a vér szerinti anyával, végeredményben neki köszönheted, hogy lett egy aranyos kislányod

– fejtette ki véleményét az egyik kommentelő, amivel a nagy többség egyet is értett.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás