„El a kezekkel a Kórház utcai piactól!” – Üzenik a baloldali óbudai polgármesternek





Az óbudai Fidesz-frakció előterjesztést nyújt be a képviselő-testület ülésére, szerintük nincs szükség a 70 százalékos áremelésre, amelyet a fővárosi és kerületi baloldali vezetés a piaci árusokra rótt ki.



Megosztás
Szerző: E.Zs.Z.
Létrehozva: 2023.08.28.
Módosítva: 2023.08.28.
Gyepes Ádám piacos Óbuda Kiss László dk

„Az óbudai Fidesz-frakció nevében haladéktalanul előterjesztést nyújtunk be a képviselő-testület következő ülésére, mert megengedhetetlen, hogy a fővárosi és a kerületi vezetés tehetségtelensége és kapzsisága miatt újra az Óbudán élők járjanak rosszul” – mondta Gyepes Ádám, Óbuda fideszes képviselője lapunknak.

Karácsony és Kiss László „elintézte” a piacot

Mint ahogyan korábban megírtuk, fellázadtak a Kórház utcai piacosok, szerintük Karácsony Gergely és Kiss László polgármester megfojtja őket az újabb áremeléssel. A jegyszedőtől az árusokon keresztül a vevőkig mindenki megdöbbenve áll a brutális, 70 százalékos díjemelés előtt. A jegyszedőtől a vásárlókig mindenki elképesztő pofátlanságnak tartja ezt a hihetetlen emelést. A korábban virágzó Kórház utcai piacot a főváros üzemelteti a Piacokat, Üzletközpontokat és Vásárcsarnokokat Üzemeltető Kft.-n keresztül. A Kórház utcában korábban boltosok, kereskedők/zöldségesek és őstermelők tömege árulta a jó minőségű, egészséges és kiváló magyar termékeket. Most azonban bezárt boltok, üres árushelyek tömege fogadja a piacra látogatókat.

Judit, ahogyan minden más árus is, aggódik a jövőért Fotó: Metropol

Kiakadtak a piacosok: mindenért megfizettetik őket

A kirakodásokért 30%-kal emelkedtek az árak. Mindenért fizetni kell. Azért is, hogy a saját kocsinkat tologatjuk, itt azért is pénzt kérnek. Megkérdeztük, hogy mit kapunk ezért az extra díjemelésért, de nem kaptunk rá semmi választ, semmit nem kaptunk érte, hát szét kell nézni, hogy néz ki a piac. Hullaház van itt bent, az üzletek sorra zárnak be. Megfojtanak minket ezekkel az áremelésekkel Karácsonyék. A túlélésre játszik itt már mindenki

– panaszolta el a Metropolnak egy árus, Judit.

Az árusok a fennmaradásért küzdenek Fotó: Metropol

„Kissék a piaci árusokat és a vásárlókat büntetik”

Gyepes Ádám fideszes képviselő szerint a DK-s polgármester újra cserbenhagyta a kerületieket. A főpolgármesterrel együtt a piaci árusokat és a vásárlókat büntetik a saját alkalmatlanságuk okán. 

Kiss László polgármesterként Óbudán már tönkretette a közlekedést, a közterületeket, a szociális ellátórendszert, lerohasztotta a III. kerület egészségügyét és kiárusította a közvagyont, most az eddig jól működő kerületi piacokat is hagyja tönkre tenni. A főváros és a kerület vezetésének teljes csődje, hogy a baloldali „haverok” és „tanácsadók” arcátlan fizetéseit az egyszerű árusok és vásárlók pénzéből akarják fedezni, miután az elmúlt négy évben kiürítették a kasszát

– nyilatkozta a kormánypárti politikus, majd hozzá tette: „Gyurcsány Ferenc óbudai polgármestere kizárólag a kormánnyal való szembenállással tudja meghatározni magát, de meg kellene értenie, hogy az emberek esztelen kizsákmányolásával nem a kormány ellen harcol, hanem az óbudai polgárok ellen. A Kórház utcai csarnokban a korábbi bérletidíj-emeléseket követően most újabb 70 százalékkal akarják emelni az árusok díját, ami garantálja, hogy rövid időn belül megszűnik a mára már ikonikussá vált piac Óbuda szívében”

A DK-s Kiss László nem áll ki az óbudaiak érdeke mellett

Kiss László polgármester Fotó: Havran Zoltán

Óbuda polgármesterének épp az lenne a feladata, hogy a Fővárosi Közgyűlésben az óbudaiak érdekeiért harcoljon, még Karácsonnyal szemben is. Ráadásul Kiss László annak a Gyurcsány-pártnak a tagja, amely a legnagyobb frakciót adja a közgyűlésben. A főpolgármester semmit sem tehet meg, amire Gyurcsány »katonái« nem bólintanak rá. Kiss László az elmúlt négy évben mégis minden alkalommal bizonyította, hogy képtelen bármit megoldani vagy megvédeni a kerületet. Mindig fontosabb számára a pártérdek, mint az itt élők képviselete

–mutatott rá Gyepes Ádám.



 





 





Ezeket olvastad már?
Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Top hírek

Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt pr-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás