Megérkezett: mutatjuk a nagy budapesti gyomtérképet! – Videó!





Összeszedtük és térképre tettük a gyomos fővárosi területeket, a Budapest a gyomok fővárosa! című fotópályázatunkra eddig beérkezett képek alapján. Még három napig te is pályázhatsz!



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.08.25.
Módosítva: 2023.08.25.
gyom Karácsony Gergely fotópályázat gaz Budapest

A Metropol korábban többször is beszámolt róla, hogy a budapestiek mennyire elhanyagoltnak és gyomosnak találják a baloldali vezetésű fővárost. Sorra küldik be a gyomosabbnál gyomosabb területekről készült felvételeket a Metropol olvasói a „Budapest a gyomok fővárosa!” fotópályázatra, melyre még akár te is nevezhetsz.

gaz, gaztérkép
Az Orczy téren már alig van járda a ránőtt gyom miatt. Fotó: Metropol

Egyre többen küldenek be különféle felvételeket, amik a város legkülönbözőbb pontjain készültek és azt ábrázolják, hogy Budapest tényleg a gyomok fővárosa, Karácsony Gergely főpolgármester nem törődik a zöldfelületek karbantartásával. Az nem egyértelmű, hogy az adófizetők pénze mire megy, de az biztos, hogy nem a gaztengerek eltávolítására.

Budapest a turistaszezon közepén óriási gyomokkal van tele:

  • amikor a legtöbb külföldi jön Budapestre,
  • amikor rajtunk a világ szeme az atlétikai világbajnokság miatt,
  • amikor támad az allergia és a parlagfű főszezonja van,
  • amikor a kutyádat kivinnéd a szabadba, de mindenhol toklászok ragadnak a bundájába,
  • amikor a kisgyermekek a parkokban játszanának, de szúnyogok és kullancsok hada várja őket.

A Metropol fotópályázatot hirdetett, hogy felhívja a figyelmet a problémára. Rengeteg helyről érkezett be rengeteg felvétel, melyeket most egy térképre gyűjtöttünk össze:

Budapest gyomtérképe. Fotó: Metropol.

A térképen azokat a helyszíneket ábrázoltuk, melyeken a legnagyobb és a legkiterjedtebb a gyomtenger. Egyes helyszínekről szinte naponta kap képeket a Metropol, ezek a térképen valamivel nagyobb gyommal lettek jelölve, mint a többi.

Gyomos az Erzsébet körút, az atlétikai stadion környékén a Kvassay Jenő út, a Soroksári út, az Üllői út, az I. kerület a budai Vár alatt, a Ferenc körút, a Corvin köz.

4. helyezett: Corvin köz
A Corvin közben a virágágyásban gaz van virág helyett. Fotó: Metropol

A listára felkerült emellett a Mammut (a Margit krt. felől), a Margit híd, a Lehel tér és a Fiumei út környéke, a Kiskörút, Óbuda, valamint a régi Lágymányosi híd, mai nevén Rákóczi híd.

7. helyezett: Lehel téri gaztenger
A Lehel téri villamosmegállóban tűzveszélyes a sok elszáradt gyom. Fotó: Metropol

Szerepel ezek mellett a Dózsa György út, a Hungária krt., az Irinyi József utca, a Jászai Mari tér, a Bem rakpart, Kispest, az Orczy tér, az Árpád híd, Zugló, a Petőfi híd és a Goldmann György tér környéke, a XII. kerületi Városmajor, a XI. kerületi Szerémi út és a Köki környéke. Ezeket a területeket egy gyommal jelöltük a fenti térképen. 

Köszönjük, Karácsony Gergely!

 

Budapest a gyomok fővárosa!

Fotópályázatot hirdetett a Metropol, mellyel célunk, hogy buzdítsuk a fotósokat, hobbifotósokat vagy éppen a fotózni vágyókat arra, hogy bemutassák a gyomokkal borított fővárost, rávilágítva arra, hogy amikor nagy nemzetközi fesztiválok és sportesemények zajlanak Budapesten – mint például a Sziget és az atlétikai világbajnokság –, akkor mennyire zavarók az elhanyagolt területek. Nem beszélve arról, hogy a városlakók és a Budapestre utazó vidékiek számára is kellemetlen a gyomos utcák, terek látványa, az allergiások pedig egyenesen szenvednek tőle. Célunk az, hogy az olvasók/userek segítségével rávilágítva erre a problémára, minél tisztább és gyommentes legyen gyönyörű fővárosunk! A legjobbakat vásárlási utalvánnyal díjazzuk és fényképfelvételeiket közöljük. A pályázatra minden 18. év feletti magyar állampolgár jelentkezhet, felső korhatár nincs.

A pályázatokat a [email protected] e-mail-címre várjuk legalább 1, maximum 3 Mb méretben. Az e-mail-cím augusztus 27-én éjfélig él. Egy pályázó több fotót is küldhet, de maximum 30 db-ot. Kérjük, hogy a fotóhoz mellékelt levélben és a kép elnevezésében tüntesd fel a helyszínt, ahol a felvétel készült! A pályázatban csak olyan fotóval lehet pályázni, amelyen egyértelműen azonosítható, hogy a fotó Budapesten készült és gyomos területek láthatók a képen.

Határidők:

A pályázati időszak 2023. augusztus 14. 10:00 órától 2023. augusztus 27. 23:59 óráig tart.

Eredményhirdetés időpontja: 2023. szeptember 1.

A nyertesek nevét a szervező hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/Metropol.Napilap) közzéteszi az eredményhirdetéstől számított 1 napon belül. A nyertesek nevét közzétesszük a Metropol újságban is és e-mailben értesítjük a nyerteseket.

Nyeremények:

1. díj: 150 000 Ft értékben Auchan-utalvány

2. díj: 75 000 Ft értékben Auchan-utalvány

3. díj: 50 000 Ft értékben Auchan-utalvány

A beérkezett pályázatok közül az első három helyezett pályázót a szervező által összeállított zsűri választja ki.

 





 





Ezeket olvastad már?
Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás