Budapest, a gyomok fővárosa: özönlenek olvasóink fotói a pályázatunkra – videó





Egyre több fotót kap a Metropol! A tied is köztük van?



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.08.20.
Módosítva: 2023.08.20.
gyom augusztus 20. gaz Budapest

Naponta rengeteg kép érkezik a Metropol fotópályázatára! Az embereknek sajnos nem kell messzire menniük, ha mérhetetlen mennyiségű gyomot szeretnének látni Budapesten… Karácsony Gergely főpolgármestert, úgy látszik, az sem zavarja, hogy mennyien jönnek Budapestre a hétvégén megkezdődött atlétikai világbajnokságra, és mennyien ünneplik a fővárosban augusztus 20-át…

gyom, gaz, fotópályázat, Budapest,
A Határ út környékén elkeserítő a látvány… Olvasói fotó

Karácsony Gergely csődbe vitte Budapestet, és mint mondja, ő maga sem tudja, hogyan fogja őt pénzügyileg túlélni a főváros… De az sem elhanyagolható, hogy – éppen az allergiaszezon közepén, ráadásul a turisztikailag legfontosabb időszakban – gyomtengerré változtatta a fővárost, éppen ezért Budapest a gyomok fővárosa!

gyom, gaz, Budapest, fotópályázat,
A Kispesten található Kossuth tér közelében is elhanyagolták a járda melletti területet… Olvasói fotó

Az augusztus 14. óta tartó fotópályázatra rengeteg kép érkezett a különféle gyommal borított budapesti területekről. Most ebből adunk egy kis ízelítőt, de a következő hetekben sok cikket, képgalériát és videót is készítünk a témával kapcsolatban. A cikk végén lévő videónkban is újabb helyszíneket láthatsz!

gyom, gaz, fotópályázat, Budapest,
Az M5-ös bevezetőjénél inkább gyomszigetre hasonlít a járdasziget… Olvasói fotó

Az atlétikai világbajnokság rengeteg turistát vonz. Számukra lehangoló lehet az elhanyagolt, gazos területek látványa, amely már a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a belváros felé haladva is mindkét oldalon szegélyezi az Üllői utat. A belvárosba érve a legforgalmasabb területek is tele vannak gyommal, melyre olvasóink hívták fel a figyelmünket: gazos kilátás a Bem rakparton, gyomos látvány a Duna korzón, méteres gyom a Margit híd budai hídfőjénél, elszáradt, tűzveszélyes gaztenger az Orczy térnél, a fenyők is alig látszanak ki a gyomok közül Kispesten, virágágyás helyett gyomágyás többek között az Árpád hídnál és Zuglóban is…

gyom, gaz, fotópályázat, Budapest,
Se fa, se fű nincs, csak a gaz nő. Olvasói fotó

Az utakat a budai Várba menet is gyomok határolják. Az utóbbi időben mindez már annyira elfajult, hogy a bicikliútvonalak mentén is rengeteg gaz éktelenkedik. Egyik olvasónk lefényképezte a XIV. kerületben található Csertő utcát, ahogyan a biciklisek számára kialakított rész mellett is gyomtenger van.

gyom, gaz, fotópályázat, Budapest,
A XIV. kerületi Csertő utca gyomos területe. Olvasói fotó

Az allergiások tüsszögnek, a kutyatulajdonosok állatorvoshoz járnak kedvenceikkel a toklász miatt, a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak a belógó gyomokat kell kerülgetniük. Arról nem is beszélve, hogy ilyen túlburjánzás esetén a kullancsok okozta veszélyekre is oda kell figyeljünk. Mindezt akkor, amikor tömegek jönnek Budapestre az atlétikai világbajnokságra és az augusztus 20-i ünnepekre…

Íme videónk, amelyben adunk egy kis ízelítőt az olvasóink által beküldött gazos budapesti területekről:

 

Budapest a gyomok fővárosa!

Fotópályázatot hirdettünk, célunk, hogy buzdítsuk a fotósokat, hobbifotósokat vagy éppen a fotózni vágyókat arra, hogy bemutassák a gyomokkal borított fővárost, rávilágítva arra, hogy amikor nagy nemzetközi fesztiválok és sportesemények zajlanak Budapesten – mint a Sziget és az atlétikai világbajnokság –, akkor mennyire zavarók az elhanyagolt területek. Nem beszélve arról, hogy a városlakók számára is kellemetlen a gyomos utcák, terek látványa, az allergiások pedig szenvednek tőle. Célunk az, hogy az olvasók/userek segítségével rávilágítva erre a problémára, minél tisztább és gyommentes legyen gyönyörű fővárosunk! A legjobbakat vásárlási utalvánnyal díjazzuk és fényképfelvételeiket közöljük. A pályázatra minden 18. év feletti magyar állampolgár jelentkezhet, felső korhatár nincsen.

A pályázatokat a [email protected] e-mail-címre várjuk legalább 1, maximum 3 Mb terjedelemben. Az e-mail-cím augusztus 27-én éjfélig él. Egy pályázó több fotót is küldhet, de maximum 30 db-ot. Kérjük, a fotóhoz mellékelt levélben és a kép elnevezésében tüntessék fel a helyszínt, ahol a felvétel készült! A pályázatban csak olyan fotóval lehet pályázni, amelyen azonosítható, hogy a fotó Budapesten készült és gyomos területek láthatók a fotón.

Határidők:

Pályázati időszak 2023. augusztus 14. 10:00 órától 2023. augusztus 27. 23:59 óráig tart

Eredményhirdetés időpontja: 2023. szeptember 1.

A nyertesek nevét a szervező hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/Metropol.Napilap) közzéteszi az eredményhirdetéstől számított 1 napon belül. A nyertesek nevét közzétesszük a Metropol újságban is és e-mailben értesítjük a nyerteseket.

Nyeremények:

1. díj: 150 000 Ft értékben Auchan-utalvány

2. díj: 75 000 Ft értékben Auchan-utalvány

3. díj: 50 000 Ft értékben  Auchan-utalvány

A beérkezett pályázatok közül az első három helyezett pályázót a szervező által összeállított zsűri választja ki.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás