Patkánymérget szórtak ki a kutyásoknak két fővárosi kerületben is





A nyolcadik és a kilencedik kerületben is mérgeket szórtak ki, főleg kutyafuttatók közelében. Itt érdemes fokozottan figyelni!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.07.22.
patkányméreg Józsefváros figyelmeztetés

Rendre felüti a fejét egy-egy patkánymérges eset a fővárosban. Valaki vagy valakik továbbra is úgy gondolják, hogy nekik patkánymérget kell olyan helyekre szórniuk, ahol gyakran fordulnak meg kutyások. Ezúttal Józsefváros és Ferencváros is veszélyes hely lett az ebeknek.

Két fővárosi kerületben is patkányméreg miatt aggódhatnak a kutyások. Fotó: Mohai Balázs

A Metropol áprilisban elkészítette a nagy budapesti kutyamérgezés térképet, miután 14 „merényletet” követtek el kutyák ellen, összesen hét különböző kerületben. Akkor is a legtöbb esetben patkányméreg, egy alkalommal fagyálló, máskor pedig szöges kolbász segítségével ártani az állatoknak. Azután pár hónapig úgy tűnt, hogy leálltak az állatkínzók, de júliusban a nyolcadik és kilencedik kerületben is rengeteg alkalommal találtak a kutyások patkánymérget.

Józsefvárosban már az önkormányzat is figyelmeztet

A hivatalos józsefvárosi honlapon is megjelent egy figyelmeztetés a kutyásoknak. „Kerületünkben ismét felütötte a fejét az emberi gonoszság. Az elmúlt napokban (2023 július) a kerület több helyén (kutyafuttatókban és azon kívül) is előfordult, hogy valaki kutyák ellen követett el törvénysértést. 

Több helyről is kaptunk jelzést mérgezett élelembe helyezett csavarokról Józsefváros területén.

 Ahol konkrét helyszínről tudomásunk volt, a JGK Zrt munkatársai azonnal kimentek és összeszedték a csalétkeket” – írják. A Teleki téren szöges, patkányméregbe forgatott kolbászt helyezett ki valaki, az esetről a rendőrséget is értesítették!

Ferencvárosban több helyen is találtak

Ferencvárosban a Vágóhíd utcában a kerület közparkok fenntartásával foglalkozó cégének, a FESZOFE-nak a munkatársai gyűjtötték össze a patkányméregnek látszó anyagot bejelentés után, kutyások pedig a Tűzoltó utcában talált mérget szedték össze, nehogy gondot okozzon. Nagyon úgy tűnik, hogy Ferencvárosban is újra a kutyák egészségére támadnak valakik!

Börtön jár érte

A patkánymérgezés tünete lehet a vérzés különböző testnyílásokból, makacsul vérző kisebb sebek, bágyadtság, köhögés, véres bélsár. A méreg a véralvadást gátolja, fontos, hogy az állat időben orvoshoz jusson, ha evett belőle. Az új állatvédelmi törvényben foglaltak szerint, "ha az állatkínzást méreg alkalmazásával, vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.”

 

 

 


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás