Külön embert vettek fel Ferencvárosban a kutyaürülék összeszedésére

Úgy érzik, ezzel a kerület mindennapi gondjaira is reagálnak. Az új munkavállaló már járja is az utcákat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.17.
Ferencváros kutya

Annyira meggyűlt a gondjuk a ferencvárosiaknak az utcákon hagyott kutyaürülékkel, hogy a kerület tisztaságáért felelős szolgáltató, a Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Nonprofit Kft. (FESZOFE) csak arra a feladatra vett fel egy embert, hogy megtisztítsa az utcákat az otthagyott ürüléktől.

„Gazdi, szedd fel!” – Fotó: FESZOFE

„Nemsokára egy fontos területen tevékenykedő új munkavállalóval bővül a Feszofe Nonprofit Kft. csapata! Sajnálatos módon kerületünkben jelentős problémát okoz az otthagyott kutyaürülék. Bár munkavállalóink igyekeznek mindent megtenni, de a probléma megoldása külön embert kíván. A Feszofe Nonprofit Kft.-nél igyekszünk a kerület mindennapi gondjaira is reagálni. Az új munkatárs hétköznap délelőttönként fogja járni az utcákat és a gondatlan gazdik után eltávolítjuk kedvencük otthagyott ürülékét. Fontos megjegyezni, hogy a kutyaürülék eltávolítása az állattartó feladata!” – jelentette be a cég.

A kerületiek szerint az új munkavállaló már munkába is állt, a Feszofe által közölt fotó szerint egy zöld, kerekes hulladéktárolóval rója az utcákat. A kukán a „Gazdi, szedd fel!” felirat díszeleg, ezzel próbálnak utalni rá, hogy a kutyák gazdájának kutya kötelessége felszedni az eb után az ürüléket. Az 1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről kimondja, hogy a kedvtelésből tartott állat ürülékét az állattartó a közterületről köteles eltávolítani. 

Egy ferencvárosi rendelet alapján viszont az bírságolható meg, aki nem takarítja el a saját portája elől a kutyaürüléket, még ha nem is az ő ebe hagyta azt ott. „Ferencvárosi Önkormányzat 11/2015. (IV. 28.) sz. rendelete:„10. § (1) Az a tulajdonos vagy használó, aki az ingatlant határoló járda, továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, gyommentesítéséről, hóeltakarításáról és síkosságmentesítéséről nem gondoskodik, továbbá aki a hóeltakarítást a főváros köztisztaságáról szóló fővárosi közgyűlési rendeletben előírtak megsértésével végzi, megsérti a közösségi együttélés alapvető szabályait és természetes személy esetén kettőszázezer, jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet esetében kettőmillió forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.”

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás