Nincs menekvés: durva, ami az egész országot beteríti

Nem tartott sokáig a jó idő, ismét lesz miért szomorkodni. Mutatjuk, hogy mi vet véget a strandidőnek.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.07.04.
időjárás előrejelzés zivatar

Az elmúlt napok időjárására nem lehetett panaszunk. A strandidőt még a felhők sem zavarták meg. Az időjárás most megmutatja a szeszélyes oldalát.

A strandruha helyett érdemes az esernyőt kikészíteni Fotó: Nagy Zoltán/Metropol

Ugyanis kedden reggel a középső tájakon eső is lehet. Délelőtt többfelé várható zápor, zivatar. Napközben átmenetileg csökken a felhőzet, de estétől DNy felől ismét kitörhet zivatar. 22 és 30 fok között változik a hőmérséklet, a csapadéktól függően. Gyakran lesz erősen felhős az ég – írja előrejelzésében a Köpönyeg.

 

Ami a folytatást illeti...

Szerda

Reggelig ismét többfelé lehet csapadék, majd északnyugat felől csökken a felhőzet, és sok napsütés valószínű. 27–29 fok valószínű.

Csütörtök és péntek

Mindkét nap magasra törnek a gomolyok, és többfelé, akár több alkalommal fordul elő zápor, zivatar. Csütörtökön 29, pénteken 26 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

 

Elsőfokú riasztás van érvényben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki az egész országra a várható heves zivatarok miatt. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Mutatjuk térképen az érintett területeket:

Időjárás zivatar figyelmeztetés riasztás
Az egész országra riasztást adtak ki Fotó: met.hu

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás