Nem kegyelmez az időjárás: erre a 7 vármegyére csap le az ítéletidő





Nem indul jól a hétvége első napja, de a folytatásra sincs sok jó hírünk...



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.07.29.
időjárás előrejelzés zivatar

Az elmúlt napok nem a strandidőről szóltak, sok helyen hűvös szél fújt, néhol pedig az eső is eleredt. Akik pedig arra számítottak, hogy a következő napokban változás áll be, nos, azoknak van egy rossz hírünk.

Szombaton eleredhet az eső Fotó: Nagy Zoltan / Metropol

Bár szombaton napos, gomolyfelhős idő lesz, ez azért nem tart olyan sokáig, ugyanis késő estétől északnyugaton előfordulhat zápor, zivatar. A hőmérsékletre nem lesz okunk panaszkodni, 30-32 fok körül alakulnak a csúcsértékek - írja előrejelzésében a Köpönyeg.

Így alakulnak a következő napok

Vasárnap

Északnyugat felől gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan (főleg DNy-on és ÉK-en) alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk lesz. Délután 30 fok várható.

Hétfő

Eleinte borongós lesz az ég, majd északnyugat felől csökken a felhőzet, többórás napsütés ígérkezik. Az ÉNy-i szél nagy területen lesz erős. 25-30 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd

Fátyolfelhők szűrik az augusztus 1-jei napsütést. Estig csapadékra kicsi az esély. 30 fok körül alakul a maximum.

Riasztást adott ki az OMSZ

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés is előfordulhat! Térképen az érintett területek:

Időjárás eső zivatar riasztás
7 vármegyére is riasztást adtak ki Fotó: met.hu




 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás