„Minden nap azon agyalok, mennyi pénzt szabad elköltenünk” – nagyon fél a 27 éves Ivett, aki anyukaként még soha nem került ilyen helyzetbe





Nagyon nehéz napokat, heteket él át Budai Ivett. A két gyermeket nevelő egyedülálló anyuka dolgozna, de egyelőre nincs kire bíznia 2 és 4 éves gyermekét. Reméli, hogy szeptemberben változik a helyzet.



Megosztás
Szerző: M.N.
Létrehozva: 2023.07.30.
édesanya kisgyermek bölcsőde

A Kulcson élő Budai Ivett olyan édesanya, aki mindent megtenne a gyermekeiért. Ám jelenleg nagyon nehéz dolga van, ugyanis rendszeres munkát nem tud vállalni, mivel senkije sincs, aki vigyázna a csöppségekre.

Nati és Noel  Fotó: Olvasói

Félek, mert még sosem voltunk ilyen helyzetben

 – mondta a Ripostnak a Fejér vármegyei, Kulcson élő Budai Ivett. A 27 éves édesanya egyedül neveli két kisgyermekét: a 4 éves fiát, Noelt és a 2 éves kislányát, Natit. Az édesanya már korábban is megpróbálta beíratni gyermekeit bölcsődébe, hogy ő közben tudjon dolgozni, de helyhiány miatt visszadobták a kérelmüket. Ugyanakkor most új esélyekkel vágtak neki, de csak szeptemberben derül ki, hogy felvételt nyertek-e a gyerekek, addig viszont az anyuka nem tud dolgozni, nincs kire bíznia a kicsiket.

Ivett a két gyermekével Fotó: Olvasói

Tehetetlennek érzem magam. Szeretnék mindent megtenni azért, hogy a gyerekek óvodába és bölcsődébe járhassanak, én pedig visszamehessek dolgozni. Lakásokat takarítottam. Nagyon nehéz így, mert nincs kire bízzam őket, ugyanis én intézetben nevelkedtem, nincsenek szüleim... A gyerekek édesapja nagyon régen elhagyott minket, gyerektartást sem tud fizetni

 – folytatta Ivett.

Ivett és két gyermeke jelenleg albérletben laknak, de fél, hogy szeptemberig – amikor már ő is tudna dolgozni – nem tudja összeszedni rá az elegendő pénzt.

Minden egyes nap azon agyalok, hogy mikor és mennyi pénzt szabad elköltenünk

– folytatta.

„Nekem meg kell mondanom a boltban a kisfiamnak – akiért az életemet is odaadnám –, hogy szívem, nem tudjuk megvenni azt a darab csokit, mert akkor nem jut kenyérre a pénzből…” – csuklott el a hangja az anyukának.

Senkinek nem kívánom, hogy ilyen helyzetbe kerüljön. Próbáltam segítséget kérni az egyik szomszédunktól, aki segített is, ám azóta is haragszik, hiszen a kölcsönt nem tudtam még visszaadni neki. Nem azért, mert nem akarom, hanem azért, mert akkor valahonnan máshonnan kellene elvennem ezt az összeget, amit jelenleg nem tehetek meg. Szeretnék segítséget kérni, nem feltétlenül az étkezésben, mert azt mindig megoldjuk, hanem abban, hogy ezt a pár hónapot ki tudjuk húzni a lakhatással, míg nem tudok visszaállni a munkába. Örökké hálás lennék!

– zárta.


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás