Hogy mi? Vasárnapi főzés okozhatta a IX. kerületi robbanást





Egy vasárnapi főzőcskézés és a túl sok olaj, illetve egy adag víz okozhatta a morajló robbanást Ferencvárosban.



Megosztás
Szerző: B.T.
Létrehozva: 2023.07.04.
robbanás Budapest IX. kerülete olaj konyha

Hátborzongató robbanás rázta meg a IX. kerületi Vágóhíd utcát vasárnap kora este: az egyik társasház konyhájában történt a különös detonáció, amelyben a konyha és a szomszédok közötti válaszfal le is omlott, egy ember pedig a törmelékek alá szorult: 

Úgy tudni, hogy egy vasárnapi ebéd készítése közben csúszott be a baj Fotó: Pexels (illusztráció)

„A robbanás a konyhában történt, melynek következtében leomlott az érintett és a szomszédos lakás közötti válaszfal. Tűz a lakásokban nem keletkezett, az épületben statikai kár nem történt. Egy ember a lehulló tégladarabok miatt megsérült, míg egy másik ember égési sérüléseket szenvedett” – írta közleményében a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Nagyobb volt a hangja, mint a füstje

Lapunk úgy értesült, hogy a szemtanúk különös robbanásról számoltak be, mint mondták, nem átlagos tűzeset történt. 

Olyan furcsa volt az egésznek a hangja, mint egy morajlás. Nem hasonlított sem gázrobbanáshoz, sem máshoz, azt hallottuk, hogy tűz sem volt. De hangja az igen, így azt lehetett tudni, hogy nagy baj történt

– mesélte az egyik környékbeli. Az hamar be is bizonyosodott, hogy nem gázrobbanás történt: az azonnal kiérkező szakértők ugyanis alapos vizsgálat után kijelentették, hogy nem találtak gázszivárgásra utaló jeleket. 

Olaj volt a tűzre, illetve víz az olajra

Információink szerint igencsak banális baleset történt: úgy tudjuk, hogy a vasárnapi főzéshez készültek, és nagy mennyiségben sütötték ki olajban az ételt. Az olaj azonban valahogy lángra kaphatott, a házban levők pedig hirtelen ijedtükben vízzel próbálták meg eloltani a lángoló olajat, amelynek a kisebbfajta robbanás lett a vége. 

Azt hallottuk, hogy az embert, akire ráomlott a fal, kórházba vitték, de könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet, és bár még bent van, talán ma vagy holnap haza is engedik. Nagy szerencséje volt, hogy nem történt nagyobb baj, valószínűleg ünnepelhet egy második születésnapot. Sokkal nagyobb gond is lehetett volna ebből

 – szögezte le. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás