Perceink vannak hátra: brutális, ami erre a 3 vármegyére lecsap

Ne kerteljünk: a hét utolsó munkanapjának utolsó órái borzalmasan alakulnak, de hétvégén lesz ok a bizakodásra.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.07.28.
időjárás előrejelzés zivatar

Az elmúlt napok időjárása már nagyon jól alakult, sütött a nap, igazi strandidő volt. Azonban a pénteki nap hátralévő része már nem úgy zárul, ahogy arra számítottunk.

Időjárás sablon
Gyülekezni fognak a fejünk felett az esőfelhők – Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A déli megyék fölé inkább fátyol-, míg északabbra továbbra is érkezhetnek vastagabb felhők is, amelyekből inkább csak egy-egy zápor alakulhat ki. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul. A délnyugati szél nagy területen lesz élénk, néhol erős – írja a Köpönyeg.

Ami a folytatást illeti, szombaton napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Csak késő este északnyugaton fordulhat elő zápor, zivatar. 30-32 fok körüli kánikula valószínű.

Vasárnap északnyugat felől gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan (főleg DNy-on és ÉK-en) alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk lesz. Délután 30 fok várható.

Elsőfokú riasztás van érvényben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat három vármegyére citromsárga figyelmeztetést adott ki a várható heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés is előfordulhat. Térképen mutatjuk az érintett területeket:

Időjárás zivatar eső riasztás
Észak-nyugati vármegyéket érinti a vihar (Fotó: met.hu)

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás