„A kutyám mentette meg az életem, amikor kiszagolta, hogy mellrákom van” – Az 50 éves, kétgyermekes anyuka csodája





Az ember legjobb barátjáról tudjuk, hogy ha kell földrengések után, tűzeseteknél, eltűnt személyek keresésénél is rendkívül hasznos tud lenni, ám az 50 éves, Notthingham-i kétgyermekes anyuka, Trisha Allison kutyája mindezeken is túltett, mikor jelezte gazdájának, hogy valami nincsen rendben vele.



Megosztás
Szerző: J.K.
Létrehozva: 2023.07.01.
daganatos betegség kutya egészség mellrák

Regények, illetve filmek sokasága szól arról, hogy kutyák mire is képesek és miket megtesznek a gazdáikért, az emberekért. A hős kutyák sorába egy újabb házi kedvenc iratkozott fel, akinek az is a különlegessége, hogy nem egy kiképzett mentő, segítő eb, hanem egy családi blöki – olvasható BBC cikkében. Azonban 2 éves Lunának, aki egy kis angol agárnak és egy border collie-nak a keveréke nem volt szüksége kiképzésre ahhoz, hogy életet mentsen. 

„My Dog Sniffed Out My Breast Cancer”
Luna az apró keverék kutya megmentette a gazdája Trisha Allison életét  Fotó: Trisha Allison / SWNS

Idén tavasszal, egyik pillanatról a másikra Luna olyat tett, amit előtte sosem, ráugrott a kanapén tévéző Trsiha mellkasára és a jobb keblét bökdösni kezdte. 

"Előtte ilyet sosem csinált, ahogy mondani szokás elültette a bogarat a fülemben, főleg hogy nem sokkal utána fájni kezdett a mellem." 

- mesélt az anyuka, aki ezek után bejelentkezett a nőgyógyászához.

Két héttel később, április 18-án kiderült, hogy rákos vagyok. Amikor azt mondják: Sajnálom, hogy rákról van szó”, az egész világod összeomlik, és csak azon tűnődsz, milyen méretű koporsóra lesz szükséged, nehéz megmagyarázni, hogyan érzed magad 

– idézte fel az anyuka a korábbi érzéseit, aki azóta már túl van két műtéten és eltávolították a daganatot a szervezetéből, most arra vár, hogy megtudja, szüksége lesz-e kemoterápiára. 

„My Dog Sniffed Out My Breast Cancer”
Luna szokatlan viselkedéssel jelezte a kétgyermekes anyukának, hogy valami baj van vele  Fotó: Trisha Allison / SWNS

"Azt hiszem, tudta – ő az én kis életmentőm. Ha Luna nem lett volna, nem találtam volna meg aznap a daganatot és az én történetem egészen másképp végződik.” – emlékezett vissza Trisha, aki igyekszik pozitívan hozzáállni a vele történtekhez, mert szerinte csak így gyógyulhat meg. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás