A házát is elveszítheti a baloldal által ellehetetlenített kispesti pedagógus, gyűjtést szerveztek a családnak





Elvesztheti mindenét a kispesti pedagógus a kerületi balos mutyik miatt, ezért a Fidesz kerületi szervezete adománygyűjtést hirdet a kispesti család megmentéséért.



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.07.15.
ítélet kerítés pedagógus bíróság

"Nem elég, hogy hónapok óta a munkahelyén fürdik és lavórban mosogat a kispesti pedagógus családja, most még az otthonuk is veszélybe került. 900 ezer forintos végrehajtást tettek a házukra, és a csatorna kialakításának 5 millió forintos költségét is ki kellene fizetniük"–mondta el a Metropolnak Dódity Gabriella. A fővárosi és kispesti fideszes politikus szerint a család szégyelli magát, pedig ez a kispesti baloldal szégyene, nem az övék. Ezért a kispesti Fidesz-KDNP frakció gyűjtésbe fogott, hogy megmentse Zitáékat. 

A tanárnő a kispesti Fidesz–KDNP-frakció vezetőjétől, Dódity Gabriella képviselőtől kért segítséget, aki Fekete Márk önkormányzati képviselővel kezdte el feltárni a szövevényes ügyet Fotó:Facebook

Fedél nélkül maradhat Zita, a kispesti tanárnő, miután a szomszéd telken építkezni kezdett egy vállalkozó. Mint ahogyan megírtuk, Lakatos József társasház-építésbe kezdett a szomszédos, korábbi önkormányzati telken. Miután az új épület nem fért volna el, Zita átengedett a saját kerítésén belüli területéből valamennyit, ingyen. A vállalkozó elbontotta a kerítést és írásban megígérte: az általa beépített csatorna aknáját pótolja Zitáék számára. A rémálom ekkor kezdődött és egészen odáig fajult, hogy még a vállalkozó perelte be a szívességet tett pedagógust és családját. Persze csatorna azóta sem épült. Az üzletember tárgyalás nélkül nyert a bíróságon, Zitáék otthonára 900 ezer forintos végrehajtást tettek... Miután a sajtóban híre ment az ügynek, Kispest baloldali testülete felajánlott a családnak egy fűtés és meleg víz nélküli önkormányzati lakást, bérleti díjért cserébe. A jelenleg is munkahelyén fürdő és lavórban mosogatva élő pedagógusnő, aki kikényszerült frissen felújított házából a kertje végében lévő kis házba, nemet mondott. 

A család szégyenkezik a helyzetük miatt, pedig nekik nincs miért. Ez nem az ő szégyenük, hanem a sameszoké…meg a baloldali városvezetésé…de hát a világ már csak ilyen, a következmények nélküli Kispesten pedig főleg. Tudom, hogy Kispesten és Budapesten jó emberek élnek és segítenek majd kifizetni a jelzálog összegét, amit egyedül sajnos a család képtelen 

–mesélte Dódity Gabriella, aki közreadta a család beleegyezésével azokat az adatokat, amelyen keresztül a támogatásokat el lehet juttatni Zitáékhoz. Aki szeretne segíteni, az alábbi posztban lévő lehetőségek segítségével megteheti. 

Zita és szerelme együtt szépítgették a Rákóczi utcai házukat, ahol gyerekükkel igazi otthonra találtak. A szomszédjukban pedig volt egy önkormányzati telek, azon pedig egy évekig elhanyagolt ház, na és sajnos Zita csatornaaknája. A baloldali Gajda Péterék a telket elcserélték egy Határ úti területért, majd a telek rövid időn belül kétszer gazdát cserélt. Végleges tulajdonosa és a cége pedig „érdekes” módon régóta az önkormányzatnak dolgozik.

 

Lackner, Kránitz és Gajda Péter Fotó: Facebook

Az önkormányzati megbízásokkal kitömött vállalkozó

Az érintett Lakatos József vállalkozó jelenleg is kerületi bölcsődék és óvodák karbantartását végzi családi cégeivel a kerületben, a többi között a botrányos ovifelújítás is a nevéhez kötődik, amelyről kiderült: olyan tételeket számolt el beszerzésekként és munkálatokként megnevezve, amelyek valójában meg sem, vagy nem úgy történtek. Az illető egyébként annak a Kránitz Krisztiánnak a haverja és spanyolországi nyaralószomszédja, aki a kerületi vagyonkezelő vezetője volt, és akit az ominózus „fehér poros”, a kerületi korrupciót taglaló hangfelvételen Mr. Negyven Százaléknak nevezett a korábbi baloldali képviselőre, Lakcner Csabára hasonlító férfi.

Bírósági per: A pedagógus teljesen összetört

Nem elég, hogy a feljebb emlegetett vállalkozó úgy építette társasházát, hogy közben betemette a család szennyvíztisztító aknáját, az általa elbontott kerítés miatt még ő fordult bírósághoz, hogy az addig szívességet tevő Zitáéktól pénzt követeljen.

A per menetéről Zita alig értesült, így hozhatták meg az ítéletet tárgyalás nélkül Fotó:Facebook

A vállalkozó tehát azért, hogy a házát fel tudja építeni, elbontotta Zitáék kerítését. Így Zita telkének "új kerítése" tulajdonképpen a társasház fala lett. És itt jön a csavar: a vállalkozó ezt követően beperelte a nőt és családját, miszerint "jogtalanul gazdagodott"  az ő társasháza által nyújtott "kerítéssel." Ez az újonnan épült társasház pedig átlóg Zitáék telkére. Azonban egy, a vállalkozó által felbérelt földmérő azt állapította meg, hogy ez nem igaz. A vállalkozó tehát - ahelyett, hogy megépítette volna nekik az új csatornaaknát - beperelte a családot a feljebb említett indokkal. 

  A kereset a XVIII. és XIX. Kerületi Bíróságon landolt, ahol aztán tárgyalás nélkül vált jogerős ítéletté, aminek kapcsán Lakatosék (a vállalkozó) végrehajtást is kértek. 

Összejátszottak az ügyvédek?

Az eset kapcsán a Magyar Nemzet feltárta, hogy a két fél jogi képviselője között különleges összefonódás van, ami akár összeférhetetlen is lehet. A vállalkozó felmondta a Zitáékkal kötött csatornaépítési megállapodást, aztán beperelte a nőt.

A Magyar Nemzet kiderítette azt is, Zita ügyvédje, Fodróczy Géza a mai napig nem tájékoztatta a családot az ügy menetéről, a pedagógusnak a mai napig nincsen a birtokában az írásos ítélet, valamint ügyének számos kulcsfontosságú dokumentuma, miközben még azt sem tudja, hogy jogi képviselője milyen beadványokkal fordult a bírósághoz az ügyében – ha volt egyáltalán ilyen. 

További érdekesség, hogy a másik fél ügyvédje, Palágyi György és Zitáék ügyvédje, Fodróczy egy ügyvédi irodában dolgoznak. 

Az mno.hu kérdésére Zita elmondta, hogy soha egyik jogász sem mondta el neki, hogy kapcsolatban állnak egymással...





 

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás