RETRO RÁDIÓ

Zöld park helyén társasház épül: Kispesten újabb területet ad el a baloldali önkormányzat





A szocialista polgármester most a városháza mellett lévő parkot adja el. Ez a sokadik terület, amit beépítenek, a helyiek értesülései szerint itt is társasház épül majd.



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.05.22.
Kispest Szaniszló Sándor Gajda Péter telek eladás Budapest

Nagyot tévedtek azok a lakók, akik a kispesti Árpád utca elején lévő lakótelepi házban élnek. Eddig ugyanis azt hitték, egy zöld park terül el szomszédságukban, amit ki is használtak a családosok és a kutyások is. Gajda Péter szocialista polgármester azonban egy testületi ülésen kimondta: áh, nem úgy van az, bizony ez építési telek, ezért értékesíti az önkormányzat. 

A városháza szomszédságában lévő park helyén újabb társasház épül Fotó: Metropol

A lakosság számára olaj volt a tűzre, hogy a lépcsőházakban valaki szórólapokat ragasztott ki azzal, hogy a park helyén társasház fog épülni, amiről ők mit sem tudtak. Ez azért sem tetszik a helyieknek, mert korábban egy, pont a park mellett lévő lepusztult házat is értékesített már az önkormányzat. Mindemellett az ügy kísértetiesen kezd hasonlítani a Zrínyi utca és Jókai utcák közötti részen épülő társasházra, amelyről a lakók már csak akkor értesültek, amikor semmit nem tudtak érdemben lépni szomszédi jogaik érvényesítéséért. 

Karácsony Gergely, Gajda Péter
Gajda Péter szocialista polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester 

 

Gajda a lakossági felháborodást követően magyarázkodásba fogott

A baloldali polgármester a képviselő-testületi ülésen is elmondta, hogy azért volt szükség az amúgy építési telekként nyilvántartott kis park eladására, mert az 500 millió forintos kormányzati rezsitámogatásnak ez feltétele volt. De mint ismert, a kerületektől csak egyszerű tájékoztatást kért a kormány, mielőtt odaítélte a rezsikompenzációt, Kispestnek 500 millió forintot, és többek között annak érdekében, hogy lássa, jól gazdálkodik-e a kerület, arra is rákérdezett, milyen rezsicsökkentő intézkedéseket vagy beruházásokat tettek, és esetleg milyen egyéb bevételekre tudnak szert tenni. Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy a kormány kötelezte volna Kispestet, hogy adja el az Árpád utcai parkot...  

 

Kispesten sorra adják el a parkokat, hogy társasházak épüljenek

Nem a városháza melletti kis park az egyetlen, ahol társasház épül a XIX. kerületben. Az Attila út 3. szám alatti telket is eladja a baloldali testület. Az itt található 607 négyzetméteres terület 50 százalékban beépíthető.

 A ma még önkormányzati tulajdon ára bruttó 93 299 500 forint Fotó: Metropol

Gajdáék egyébként több zöldterületet is eltapsoltak már, egyikre sem a kormány kérte őket. Eladták a Benczúr utca–Kiss János Altábornagy utca sarkán lévő zöld- területet, ahol korábban focipálya és park volt. Egy másikat a KÖKI Terminállal szemben értékesítettek, itt lett volna Kispest sportcsarnoka, de az sosem épült meg. De túladtak már több önkormányzati ingatlanon is. A Lehet utca Üllői út sarkán, a Kossuth Lajos utca 5. szám alatt, és az Ady Endre út 35. szám alatti egykori önkormányzati ingatlanon éveken át pusztultak le az épületek, majd így értékesítették azokat. Információink szerint a Kispesti Kaszinó melletti üres önkormányzati területet is el akarták adni, de erre még nem került sor.

 

A XVIII. kerület is sorra értékesíti a legjobb telkeket

Nem Kispest az egyetlen, ahol szép számmal építenek társasházakat, az önkormányzat által huzamosan nem gondozott telkeken, ingatlanok helyén. A XVIII. kerületben is sorra értékesíti a beépíthető vagyont a DK-s Szaniszló Sándor

Szaniszló Sándor DK-s polgármester is nagyban értékesíti a kerület legértékesebb telkeit 
Fotó: Hatlaczki Balázs/Facebook

A Honvéd utca mentén például hamarosan 800 új lakás épül, a Tarkő utcában pedig 100. A polgármester neve felmerült egy Anonymus-videóban is, amelyen állítólag éppen a kispesti szocialista polgármester korábbi kabinetfőnöke, Patek Gábor beszél valakinek a lakások „visszaosztásáról”. Ebben az ügyben is zajlik a nyomozás.

Az Anonymus által nyilvánosságra hozott ügyben a tart a nyomozás Fotó: Hír TV 

Az Anonymus-féle anyagban az hangzott el – állítólag Patek szájából –, hogy hogyan szokta lemenedzselni, hogy a társasházakat felhúzó építési vállalkozók az ügyintézés során előnyökhöz jussanak az önkormányzatnál. Ezért cserébe jutalékot kapnak – a felvétel szerint –, de nem pénz, hanem lakások formájában. 

Üllői út 323–325.: a nagyságrendileg 3000 nm alapterületű ingatlant Szaniszló Sándor a rendkívüli jogrend idején 2021-ben önálló döntéssel adta el, nyílt licit helyett zárt körű meghívásos eljárás keretein belül. Ez az az ominózus ügy, melyben egy kispesti szocialista hangfelvételen beszél arról, hogy az ingatlanon egy társasház felépítését követően lakásokat osztanak vissza... Fotó: Metropol

 





 





Ezeket olvastad már?
Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Két halott Ferihegynél: Hét nepáli menekült el a rommá tört autóból

Két halott Ferihegynél: Hét nepáli menekült el a rommá tört autóból

Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

Rettegnek a lakók Újbudán – lassan mindennap kioltanak egy életet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás