Nem kímélték az újbudai anyukát, aki bevallotta: gyerekei miatt parkol szabálytalanul – videó





A Facebookon vállalta fel egy újbudai édesanya, hogy ő bizony van, hogy direkt parkol szabálytalanul – ám ennek az okát is elárulta. A hölgyet szétszedték a kommentelők.



Megosztás
Szerző: J.K.
Létrehozva: 2023.06.15.
Módosítva: 2023.06.15.
XI. kerület kismama babakocsi parkolás

Név nélkül írt hosszú bejegyzést az Újbuda 11. kerület Facebook-csoportba az az anyuka, akinek gyakran felhajtotta valaki a járműve ablaktörlőjét, ezzel jelezve, hogy szabálytalanul, például a járdát elfoglalva parkol.  

Frozen,Wipers,View
Felhajtja a szabálytalanul parkoló járművek ablaktörlőjét az „Ablaktörlő Felhajtó” –  Fotó: emrah karakoc

Kedves Halmi utcai Ablaktörlő Felhajtó!

Ezzel a névvel egy PomPom mese szereplője is lehetnél, mint mondjuk Órarugógerincű Felpattanó. Sokadszorra hajtod fel az ablaktörlőmet, eddig talán megértettem párszor, hogy az okozza frusztrációdat, hogy másfél lépést arrébb kellett lépned, hogy kikerüld a valóban nem mindig szabályosan parkoló autómat. De minden nap van 1-2 kiszemelted rajtam kívül is.

– kezdi posztját az anyuka, majd kitér arra is, az említett utcarész még nem fizetős, ezért boldog-boldogtalan ott áll meg, és emiatt előfordul, hogy nem teljesen szabályosan parkol. Azt is elárulta, hogy még egy oka van a szabályszegésre:

„Ha az ablaktörlőm gondos felhajtogatása helyett betekintesz az autóba, láthatod, hogy 2 darab gyerekülés van benne... Én is babakocsival járok, mindig figyelek, hogy ne legyen egyetlen lépéssel orvosolhatónál nagyobb kellemetlenség belőle. Amennyiben te, kedves PomPom mesehős, el tudod intézni nekem, hogy minden nap megállhassak olyan távolságban a saját lakásomtól, hogy a karonülő babámat, és adott esetben egyéb málhát cipelve, ne szakadjak meg az ajtóig, akkor ígérem, többet nem parkolok kicsit sem szabálytalanul.”  

A szabálytalanul parkolók miatt a gyalogosoknak el kell hagyniuk a járdát és az úttesten kerülni (Képünk illusztráció)  Fotó: Laufer László

A többgyermekes szülő ellen valóságos szóhadjárat indult bejegyzése után: 

Hű, most komolyan neked áll feljebb, hát te parkolsz szabálytalanul. Én a Halmi–Petzvál sarkon lakom, és személy szerint a tököm kivan vele, hogy nem lehet egyenesen végigsétálni a járdán, mert folyton áll a sarkon valaki. Én is szoktam ablaktörlőket felhajtogatni, de sokan mások is

– fogalmazott Emese, de Gábor sem finomkodott: 

„Bírom ezt a gyerekkel takarózást. Gyerekem van ember! Én más kategóriába tartozom!" 

A kisgyerekes anyukának is volt véleménye: 

„Én meg gyerekkel babakocsizok. És elmondom neked, hogy felháborítónak tartom, hogy nekem kelljen letolni a gyerekemet az autóútra, mert egyes (sok!!!!) autósok tesznek a világra, és felparkolnak bárhová is, lehetőleg úgy, hogy egy babakocsi, no pláne kerekesszék.” 

Megkérdeztük az utca emberét is, hogy szerintük felmentés lehet-e a parkolási szabályok alól a kisgyermek: 

 

Parkolás gyerekkel

Mit gondolsz az anyuka magyarázatáról?

 





 





Ezeket olvastad már?
Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának

Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának

Folytatódik a táblaháború Újbudán

Folytatódik a táblaháború Újbudán

A háborús helyzet fokozódik: Franciaország és Lengyelország is atomfegyverekről beszél

A háborús helyzet fokozódik: Franciaország és Lengyelország is atomfegyverekről beszél

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás