RETRO RÁDIÓ

Kitálalt egy sofőr a titkos gyorsulási versenyekről: „Mindenki szólt a barátainak, így egyre nagyobb lett a tömeg”

Több helyen is rendeznek egyszerre gyorsulási versenyeket, hogy elkerüljék a rendőrségi razziát. Az egyik bennfentes szerint ha az egyik futamot szétvernék, mindenki átvonulna a másikra...Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.06.05.
Fót gyorsulási verseny verseny sofőr

Újabb részletek derültek ki a fóti illegális gyorsulási versenyről. A Ripost stábjának sikerült forgatnia az egyik rendezvényen, és kiderült: nagy tömegeket vonz az életveszélyes száguldozás. A lapnak azóta sikerült elérnie egy bennfentest is, aki elárulta, hogyan védekeznek a rendőrök ellen. 

Minden hétvégén kijárnak versenyezni Fotó: Ripost

Több helyszín is van, hogy ne lehessen „szétverni” az egészet 

Nem csak Fóton, az Auchannál találkoznak az illegális száguldás szerelmesei: több helyszínre szervezik a versenyeket, hiszen bármikor rajtuk üthetnek a rendőrök.

Szép lassan kialakult egy »szokás« a tuningosok között

– mesélte a lapnak Ádám. 

„Mivel ők is tudják, hogy illegális, amit csinálnak, így ki kellett találniuk valamit arra az esetre, ha a rendezvényen megjelennének a rendőrök. Így ha rajtuk ütnek, egyszerűen átmennek a másik helyszínre és folytatják a bulit. Egyszerre Fóton, Dunakeszin és Budapesten vannak versenyek. Legtöbbször nincs konfliktus a hatósággal, így a srácok az éjszaka folyamán csak azért változtatnak helyszíneket, mert meg szeretnének mérkőzni minél több új sofőrrel”.

Autó, motor ellen. Tesztelték, melyik a gyorsabb Fotó: Ripost

„Mindenki szólt a barátainak, így egyre nagyobb lett a tömeg” 

Ez egy nagy család

 – meséli Ádám.

„Az elején csak néhány srác szórakozott az autóikkal, de mára óriási tömeg gyűlt össze. Mindenki szólt a barátainak és ismerőseinek, majd azok is szóltak az övéiknek. Családosok, gyerekekkel együtt jelennek meg és nézik a futamot. Mellettük pedig vannak fiatalok is, akik a szórakozóhelyek helyett inkább ide jönnek hétvégén ismerkedni. Ma már kempingszékekkel felpakolva érkeznek meg, hogy le tudjanak ülni a pálya szélén és tudjanak sörözgetni, miközben mellettük zúznak a kocsik.”

A kislány a verseny alatt is kilógott a száguldó kocsi ablakán... Fotó: Ripost

Élőben közvetítik a versenyeket

Noha a versenyek elvileg titkosak, sokan élőznek a TikTok-csatornájukra. Vannak, akik luxusautóval, tuningolt verdával, motorral érkeznek, de olyan is akad, aki rollerrel indul az életveszélyes viadalon.

Ki lesz a felelős, ha meghal valaki?

Persze adódik a kérdés: mi történik, ha alaki elveszíti az uralmát az autója felett és belecsapódik a tömegbe? Valószínűleg sokan életüket vesztenék, ugyanis a nézőket és a száguldozó gépeket mindössze egy kis padka választja el egymástól.

Addig senki sem gondol bele a veszélybe, míg meg nem történik a tragédia 

– folytatta. 

„Mivel elég sötét a terület, ahol a verseny folyik, ezért simán lehet belőle baleset. Ráadásul többször is előfordul, hogy egy-egy indulás előtt még a nézők egyik oldalról a másik oldalra átrohangálnak a kocsik előtt. Ha szervezettebb, biztonságos keretet adnának a versenynek, akkor mindenki jól járna” – zárta gondolatait a sofőr.

Íme a Ripost videója a helyszínről:

 

 

Ezeket olvastad már?
Nyitrai Zsolt: már 400 ezren regisztráltak a Gondosórára - Videó

Nyitrai Zsolt: már 400 ezren regisztráltak a Gondosórára - Videó

Felajánlás-lavinát indított Szilvia karácsonyi posztja: tévével lepne meg egy magányos szépkorút

Felajánlás-lavinát indított Szilvia karácsonyi posztja: tévével lepne meg egy magányos szépkorút

Százmilliós számlagyár és Soros -féle jogvédelem

Százmilliós számlagyár és Soros -féle jogvédelem

Botrány Újpalotán: társasház ablakából dobálják az utcán sétálókat

Botrány Újpalotán: társasház ablakából dobálják az utcán sétálókat

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás