Kiakadtak az újpestiek a folyamatos, utcai illegális autóversenyek miatt

Felháborodtak az újpesti és káposztásmegyeri lakosok, azon a videón, amin két luxusautó versenyez egymással az Óceánárok utcában.



Megosztás
Szerző: Kis Dalma Róza
Létrehozva: 2023.01.20.
Módosítva: 2023.01.20.
autóversenyző gyorsulás Újpest

Ahogy korábban megírtuk, az interneten kering egy videó, ahol éjszakai autóversenyzés látható a káposztásmegyeri Óceánárok utcában. Az esemény valószínűleg előre megtervezett volt, ugyanis a versenyt több néző is figyelte az út széléről. A videó felkerült egy Facebook-csoportba, amiben kifejezetten a környéken élők vannak benne. 

A kommentelők teljesen kiakadtak: többen is arra utaltak, hogy ez életveszélyes manőver és nagyon zavaró is a helyi lakosok számára.

sebesség, gyorsulás
A rendőrség szabálysértési eljárást indított az ügyben Fotó: shutterstock

 

Életveszélyes szórakozás

Elvenni a jogsijukat! Ha nem is örökre, de vagy 10 évre. Utána szigorított vizsga!

 – írta az egyik hozzászóló, Attila. István is hasonlóképpen gondolja, aki szerint nemcsak önmagukra, de a járókelőkre és más éjjel autózókra is veszéllyel van az ilyen illegális autóverseny

Több felelősségtudattal kell élni! Ennek nem itt van a helye. Késő bánat, ha tolókocsiban ébredsz! Nagy kincs az egészség, meg kell becsülni. Bármikor járhat arra egy kívülálló, az útburkolat is borzalmas!

– írta kommentjében. Több környéken lakó is kiemelte, hogy az útburkolat hibái miatt nagyon veszélyes ez a szakasz. Az egyik kommentelő egyenesen ezt írta: 

– Amilyen állapotban van az az út, egy lovas kocsival se mennék át rajta, nemhogy gyorsuljak. 

Íme az aktuális videó:

 

Nem lehet pihenni a környéken

Többen is szóvá tették, hogy nem értik, hol vannak ilyenkor a rendőrök és miért nincsenek akadályoztatva az ilyen versenyek. Már közel 20 éve zajlanak ezek az események és zavarják a környéken lakókat pihenésükben. 

Aludni káposztáson az luxus télen, nyáron! 

– írta Ilona, akit már régóta zavar az autóversenyek által csapott zaj. Ugyanezt tapasztalja Krisztián is, aki kommentben kifejtette:

 – Két évig laktam a Szilaspatak soron, ami innen nincs messze. Hétvégén sosem lehetett aludni, mert hajnal háromig ez ment. És volt sajnos, hogy én is jöttem az ipari park felől munkából későn haza és bármikor belém jöhetett volna 250-nel egy Audi R8 – írta.

Sokan a rendőrségtől várják a megoldást Fotó: Fractal Pictures/Shutterstock

A rendőrség szabálysértési eljárást indított az Óceánárok utcai autóversenyzés ügyében. 

Megoldást kell keresni

Sok kommentelő kiemelte, hogy el kellene venni a fiatalok jogosítványát, ám a tiltás nem mindig elegendő. Volt, aki azt írta a legjobb az lenne, ha megfelelő körülmények mellett lenne lehetőség az ilyen utcai versenyek megélésére is, rendőri biztosítás és útzár mellett, hiszen van, aki kifejezetten szereti ezt a szórakozási formát, és nem más kárára szeretné csinálni.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás