„Érzelmek hullámvasútja ez” – végső búcsút vettek a Titanon meghalt milliárdostól és fiától





A pakisztáni felfedező-milliárdos és fia holtteste már sohasem kerül elő. Családjuk belenyugodott a megváltoztathatatlanba, és fájdalmasan búcsúzott tőlük.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.06.28.
gyász Titanic Titan temetés

Shahzada Dawood és fia, Suleman a Titan összeroppanásakor veszítette életét 3300 méteres mélységben, úti céljuktól, a Titanic roncsától 600 méterre. Pakisztán egyik leggazdagabb vállalkozója és fia eltűnt a mélységben, holttestük felkutatására nincs remény. Bár Dawoodék Angliában éltek, családjuk Iszlámábádban tartotta búcsúztatásukat. Egy virtuális temetést tartottak szeretteikért, előtte az özvegy, Christina könnyek között beszélt azokról a pokolian gyötrelmes órákról, amit a Titanic felett lebegő segédhajón töltött, ott, ahonnan elindult végzetes útjára a Titan, és ahova terv szerint meg kellett volna érkeznie. Mindenkinek köszönetet mondott, aki együttérez családjával – a megható gyászszertartást a családi vállalat YouTube-csatornáján közvetítették – írja a Bors

A Titan június 18-án merült le a Titanichoz. Ez volt az utolsó útja – Fotó: HANDOUT

„Angyaloknak rakja ki a Rubik-kockát”

A szertartást és az imádságot Mufti Menk iszlám tudós tartotta, a búcsúztatón pedig a Dawood család tagjai is megszólaltak.

Megpróbáltatásokkal teli napok állnak a családunk mögött. Érzelmek hullámvasútja ez, az izgalomtól a megdöbbenésen át egészen a reményig, majd végül a kétségbeesésig és a gyászig

– mondta a virtuális térben tartott imán Christine Dawood, Shahzada férje és Suliman édesanyja. Hozzátette, hogy férje és fia Suliman születésétől fogva a legjobb barátok voltak.

Ők ketten összetartoznak

Már Suliman születésekor tudtam, hogy ők ketten összetartoznak. Amikor először a kezébe vette a fiát, olyan volt az arckifejezése, mintha egy régen elveszett társat talált volna a jövőbeli kalandjaihoz. Ez a két legjobb barát erre az utolsó útra, az utolsó közös útjukra indult aznap

– mondta könnyes szemmel a gyászoló asszony. Shahzada kollégája is megszólalt, aki nemcsak munkatársát, de Sulimant is mélyen gyászolja:

„Remélem, hogy a mennyországban van, és megtanítja az angyalokat arra, hogy 15 másodperc vagy kevesebb idő alatt rakják ki a Rubik-kockát” – jelentette ki elcsukló hangon.

Az Antarktiszra készültek

Az idősebb férfi apja, Hussain Dawood az imák után azt mondta, hogy fia és unokája Isten ajándékai, amelyeket Isten visszavett tőlük. 

 

„Mártírok voltak, akik egyenesen a paradicsomba kerülnek” – emlékezett rájuk Hussain. „Mit mondhat egy apa, aki ilyen tragédiával néz szembe?” – kérdezte, majd felidézte, hogy Suleman és Shahzada milyen izgatottan várta, hogy megnézzék a Titanicot, és már útjuk előtt eldöntötték: jövőre meghódítják az Antarktiszt. 

 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás