Sikerült az aládúcolás, elhárult a veszély a Drégely utcában – Fotó!





Végre fellélegezhetnek lakók, hosszú idő után sikerült rendbe hozni a romos épület lépcsőházát.



Megosztás
Szerző: SZ.D.
Létrehozva: 2023.06.07.
Drégely utca Baranyi Krisztina lépcsőház

Elhárult az életveszély a Drégely utca 12.-ben, mert gyakorlatilag elkészült az épület lépcsőházának a dúcolása, így már csak kisebb feladatok vannak hátra – írta közösségi oldalán Árva Péter. Ferencváros környezetvédelmi, városfejlesztési és innovációs bizottság elnöke azt mondta, hogy a Ferencvárosi Vagyonkezelő profin megoldotta a problémát. A statikus szerint az eset tanulsága, hogy ne dobálózzunk az „életveszélyes” szóval. 

Fellélegezhetnek a lakók Fotó: Metropol

Ha valóban életveszélyesnek gondolunk valamit, akkor hívjunk statikust (vagy egyéb szakértőt), ha szerinte is megáll a veszélyhelyzet, akkor jelezzük a fenntartónak, és a FEVIX megoldja. Természetesen nem lehet mindent házat felújítani, de az életveszélyt igenis el kell, és el is tudjuk hárítani

 – zárta bejegyzését Árva Péter.

Mint, ahogyan arról korábban a Metropol beszámolt, a társasházban több mint 50 ember él szinte középkori körülmények között, kinti vécét használnak, patkányok mászkálnak az otthonukban, penészedik a lakásuk és még a vakolat is omlik. Az ügy pikantériája, hogy pár héttel ezelőtt Baranyi Krisztina még arra szólított fel mindenkit, hogy ne riogassák az embereket, mivel a Drégely utca 10–12. szám alatti társasházak teljesen biztonságosak. 

Sikerült stabilizálni a helyzetet Fotó: Metropol

A 9Tv YouTube-felületén azonban máig elérhető videó tanúsága szerint a politikus 3 éve viszont még teljesen mást gondolt ezekről az épületekről. A 2020-as felvétel alapján a polgármester akkor egészen pontosan azt mondta, hogy a Vágóhíd utca 10. és a Drégely utca 10–12. szám alatti házakat le kell bontani, mivel azok életveszélyesekké váltak.

A bontások a Vágóhíd utca 10-el kezdődnek, azt fogjuk legelőször lebontani. A rangsorok úgy álltak össze, hogy a kerület legrosszabb műszaki állapotában lévő házait vettük legelőre, ahol már életveszélyes lakni

– nyilatkozta Baranyi Krisztina akkor a 9Tv-nek, majd kitért arra is, hogy ezután a Drégely utca 10–12. kerül majd sorra, ami azt jelenti, hogy az év (2020) második felétől már elkezdődhet a kiköltözés. 

A lakóknak középkori körélmények között kell még így is élniük Fotó: Metropol

Röviddel cikkünk megjelenése után viszont elrendelték a Drégely utca 12. alatt lévő társasház első lépcsőházának felújítását. A helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy a lakóknak megtiltották, hogy nehéz tárgyakat, bútorokat szállítsanak a lépcsőházban. Mint, ahogyan fogalmaztak a lépcsőn kötelezően a fal mellett kell haladni.

Baranyi Krisztina akkor úgy kommentálta az esetet, hogy a felújítási munkálatok a kormányzati elvonások miatt nem kezdődhettek meg. 

A ciklus elején úgy számoltunk, hogy évente egy, de akár két ház felújítását is vállalni tudjuk, de aztán jött a Covid és a kormányzati elvonások. 3,5 milliárd forinttal rövidítettek meg bennünket, miközben a járványkezelésben ellátott feladataink ellátásához egyetlen fillért sem kaptunk

 – mondta a polgármester.





 

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás