RETRO RÁDIÓ

„Tudjuk, hogy ön nem demokrata!” – Lemondásra szólította fel a baloldal Baranyi Krisztinát





Politikai pedofil; nem demokrata; csak az egyszemélyes vezetést tűri; azt csinál, amit akar; nem érdeklik a közösen meghozott döntések: így beszél a baloldal a baloldali polgármesterről! Ezeket saját képviselőtársai mondták a legutóbbi testületi ülésen Baranyi Krisztináról. Ferencvárosban tovább forrong az ellenzéki üst, úgy beszélnek a polgármesterről, mint egy diktátorról.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.02.
Módosítva: 2023.05.02.
Baranyi Krisztina Ferencváros

Nem tette zsebre Baranyi Krisztina, amit a legutóbbi, április 27-ei kerületi testületi ülésen kapott. A ferencvárosi polgármesterről ráadásul a vele szövetségben lévő képviselők fogalmaztak meg súlyos vádakat: a sorok közé bújtatva „lediktátorozták”, majd nagyon is szókimondóan „politikai pedofilozták”. Meglepő módon az ellenzék szólította fel lemondásra Baranyi Krisztinát. 

a baloldal szólította fel lemondásra baranyi krisztinát
Lemondásra szólította fel a baloldal Baranyi Krisztinát. Fotó: Máté Krisztián / Metropol

Lemondásra szólította fel a baloldal Baranyi Krisztinát

Forró hangulatban indult az április végi testületi ülés Ferencvárosban, hiszen mindössze egy nappal azután került rá sor, hogy a Fővárosi Közgyűlés átnevezte a kerületi Imre utcát Ligeti György utcává. A ferencvárosi képviselő-testület korábban már több alkalommal elutasította ezt az ötletet, sőt, határozatot is hoztak a 170 éves utcanév védelme érdekében, Baranyi Krisztina azonban teljesen figyelmen kívül hagyta társai döntését. Valószínűleg nem számított rá, hogy éppen a vele szövetségben lévő párbeszédes Árvai Péter fog ezen annyira kiakadni, hogy lemondásra szólítja fel. „A kerületünk bizottságai hat alkalommal, a képviselő-testület kettő alkalommal utasította el ezt az átnevezést, sőt, szinte egyhangú határozatot hoztunk arra nézve, hogy az Imre utca védelmét állítsa vissza a főváros. Hoztunk egy határozatot, a határozat végrehajtásával megbíztuk a polgármestert, március 14-ei határidővel. A polgármester nem hajtotta végre ezt a határozatot, nem került a kérésünk a fővárosi közgyűlés elé. Tegnap, a közgyűlésen a polgármester asszony kiköszörülhette volna ezt a csorbát, jelezhette volna szóban a kerület – rajta és alpolgármesterével kívüli – egyhangú szándékát, hogy védjük meg ezt a 170 éves nevet! Nem tette! 

Természetesen mi itt, a teremben ismerjük a polgármestert, tudjuk, hogy nem demokrata, nem érdeklik a közösen meghozott döntések, csak az egyszemélyi vezetést fogadja el, azt is csak akkor, ha ő az az egyszemélyi vezető.

 Képviselőtársaimnak szeretnék egy szónoki kérdést feltenni: Miért ülünk itt? Mi értelme ennek az egésznek, ha a polgármester azt csinál, amit akar, és nem hajtja végre a határozatokat, amiket meghoztunk? Másodszor kérdezem jegyző asszonyt, itt egy látványos jogsértés történt polgármester asszony részéről. Mi a teendő ilyenkor? Ön itt a jog őre, kérem védje meg a jogot a polgármester asszonnyal szemben is. Végül a polgármesterhez fordulok: ön jól tudja, hogy a munkaköri kötelessége végrehajtani a határozatot, ha nem ért vele egyet, megvétózhatja azt, ennyi mozgástere természetesen van, de vétót ön nem emelt a védettséget kérő döntésünk ellen. Polgármester Asszony! 

Ha nem tudja, vagy nem akarja ellátni ezen kötelességét, kérem, ne legyen polgármester, kérem, mondjon le!

– szólította fel Árvai Baranyi Krisztinát.

„Félrevezette a teljes fővárosi testületet, élükön a polgármesterrel”

Az Árvai Péter után szót kapó Mezey István mindössze annyit mondott, hogy nehezen tud Árvai felszólalása után megszólalni, de abszolút egyetért vele, a költői kérdésre, mely szerint minek ülnek ott, inkább nem is válaszolna. A fideszes Gyurákovics Andrea szerint Baranyi Krisztina sok embert vezetett meg az Imre utca átnevezésével kapcsolatban. „Felháborítónak tartjuk mi is azt, hogy testületi határozatokat semmibe véve a polgármester úgy nyilatkozik a fővárosban, hogy tulajdonképpen csak egy testületi nem beleegyezés volt, nem is kell tulajdonképpen figyelembe venni. 

Elhallgatva a tényeket, félrevezette a teljes fővárosi testületet, élükön a polgármesterrel

 – mondta Gyurákovics arra, hogy Baranyi nem közölte a közgyűléssel, hogy a ferencvárosi képviselők teljes váll- és mellszélességgel küzdenek az utca átnevezése ellen.

A momentumosok szerint „politikai pedofil” Baranyi Krisztina

Takács Zoltán momentumos képviselő azt sérelmezte, hogy Baranyi Krisztina kabinetvezetője, első embere írt véleménycikket a kerületi újságba. „Már többször jeleztem, hogy nem tartom helyénvalónak, hogy a polgármester és egyéb politikusok jelennek meg az újságban. Amikor olvastam, hogy a polgármester kabinetvezetője véleménycikket ír az újságba, abba az újságba, aminek a kiadóját, a médiacéget polgármester asszony egy személyben azért hozta létre, hogy ezzel is a média szabadságát garantáljuk. Ez a kettő semmilyen szinten nem egyeztethető össze, hogy az ön első embere véleménycikket ír abba az újságba, aminek a polgármestertől és az önkormányzattól teljesen függetlennek kellene lennie – mondta Takács, akit ennél még jobban kiakasztott a ferencvárosi újság márciusi száma, aminek címlapján Baranyi Krisztina ukrán háborús övezetből Ferencvárosba látogató gyerekekkel pózolt.

Háborús övezetből érkező gyerekekkel pózolt, kiosztották a momentumosok. Fotó: Facebook 

 „Amikor szavaztunk arról, hogy Bucsa a testvérvárosunk lesz és elhozunk ide bucsai gyerekeket, hogy a háború borzalmait kicsit ki tudják heverni, azt nem azért tettük, hogy abból újságcikk szülessen. Az, hogy a polgármester ezekkel a gyerekekkel együtt pózol az újság címlapján, az nyomdafestéket nem tűr. 

A politikai pedofília nem fér bele a közös értékekbe!

 Amikor minket 2019-ben együtt megválasztottak, akkor megállapodtunk egy közös értékrendben, ami alapján közösen tudjuk vezetni Ferencvárost, és a politikai pedofília nem volt ezek között az értékek között” – mondta Takács megrendülten. Bár Baranyi igyekezett rezzenéstelen arccal tudomásul venni a hallottakat, zavarában többször is nevetgélni kezdett a testületi ülésen, amit Gyurákovics képviselő asszony szóvá is tett...

 





 





Ezeket olvastad már?
Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban - GALÉRIA!

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban - GALÉRIA!

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

„Kijött belőle a reggeli és a szteroid is” – Aggasztó hírt közölt az SMA-s Tomika anyukája

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás