"Nem adhatom fel, rengeteg támogatást kapok az emberektől" - Viktoron már csak ez segíthet





Szigeti Viktor egy ritka betegségben szenved. Megvakulhat, sőt akár teljesen le is bénulhat, de ő nem adja fel. A rendszeres gyógytorna segíthet rajta.



Megosztás
Szerző: K.D.
Létrehozva: 2023.06.17.
gyógytorna segítség támogatás

Vajon mit érezhet az, aki korábban rendkívül aktív ember volt, de egy szörnyű betegség mindezt megváltoztatta. Méghozzá egy olyan kór, amely rendkívül ritka. Szigeti Viktor életét már egy évtizede keseríti meg egy autoimmun betegség, a Devic-szindróma. Már csak kerekesszékkel képes közlekedni, de nem adja fel. Nemrég segítséget is kért ahhoz, hogy javulhasson az állapota. Történetéről a Ripost számolt be.

Viktor kitartása bámulatos Fotó: Szigeti Viktor

Az emberektől kért segítséget, hogy késleltethesse a bénulást

Viktor körülbelül 5-7 év múlva teljesen lebénulhat, ha nem részesül rendszeres gyógytornában. A 32 éves férfinek minimum heti 3×1 óra gyógytornára lenne szüksége ahhoz, hogy lassítsa a leépülését. Az erre szükséges összeg azonban igen borsos: kalkulációi szerint nagyjából havi 150 ezer forintba kerülne a gyógytornája, amihez nincs megfelelő anyagi háttere a szerény rokkantsági ellátása mellett. Ezért Viktor a közösséghez fordult és félretéve büszkeségét segítséget kért, melynek meg is lett az eredménye: 5 nap alatt közel 8 hónapnyi gyógytornára gyűlt össze a pénze a férfinek, amit álmában sem gondolt volna.

"Nagyon hálás vagyok a segítségért"

Rengeteg szeretetet és támogatást kaptam az emberektől és ez nagyon jólesik. Jó látni, hogy egy tényleg nehéz helyzetben így összefognak a jó cél érdekében. Eddig közel 8 hónapra elegendő gyógytornára gyűlt össze a pénz, és már ez is hatalmas dolog. Végtelenül hálás vagyok érte. Mindenkinek

–nyilatkozta a Ripostnak Viktor, akinek a célja és álma, hogy ez a gyógytorna minél tovább tarthasson és lelassíthassa a bénulást.

„Az egy-másfél év rendszeres gyógytorna elképzelhetetlennek tűnt, de úgy tűnik az emberek támogatásával meg tudjuk lépni a lehetetlent" – emelte ki, hozzátéve, hogy minden támogatással egy lépéssel közelebb kerülhet az álmához, a folyamatos gyógytornához, ezzel nyerve időt maga számára, késleltetve a bénulást. Sajnos ugyanis jelenleg az orvostudomány még nem tud gyógymódot Viktor számára, aki már minden lehetséges, államilag támogatott kezelést és módszert kipróbált, ám nem járt sikerrel.

Az emberek támogatása számomra nagy erőt ad. Látva, hogy ennyien bíznak bennem, én sem adhatom fel és tovább kell harcolnom a szőrnyű kór ellen

 – zárta gondolatait a férfi, aki minden segítségért hálás, amit az emberektől kap.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás