„Csodálatos pillanatok, ezekből merítünk erőt” – Ősszel már iskolapadba ülhet a csontrákos Hanna





Bár Hanna már nagyon várja az iskolát, nehezen búcsúzott el óvodás barátaitól.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.06.06.
óvoda ballagás

Ahogy arról már lapunk korábban is beszámolt, a csontdaganattal küzdő bényei 7 éves Hanna szerény körülmények között él szeretett családjával. Az örökmozgó lányka jelenleg minden erejével a gyógyuláshoz vezető útra fókuszál. A szülők közben azért küzdenek, hogy a lányuknak továbbra is minden eszköz a rendelkezésére álljon a nyugodt, kiegyensúlyozott és boldog gyermekkorhoz.

Családja nagyon aggódik Hanna egészségéért  Fotó: Máté Krisztián

A csontrákos Hanna ötéves kora óta küzd a szörnyű betegséggel. A lány daganatát sajnos nem tudták kivenni teljesen, mivel a gerincén, a csigolyák között helyezkedett el. Szervezetében mikroszkopikus részek maradtak a tumorból, amelyek gyakorlatilag bármikor aktiválódhatnak. A kislányt pár hete még kórházban kezelték Epstein–Barr- vírussal. Jelenleg sincs jó állapotban, hónapok óta csillapíthatatlan fejfájás gyötri, illetve hetente többször is minden előjel nélkül belázasodik. Édesanyja elmondása szerint a kislány mostanában nem önmaga, kedvtelen és fáradékony. Utolsó vizsgálata eredményei sem kedveztek Hannának.

Nagyon hamar elfárad már a kislány

A család nehéz időszakot él át. Nappal próbálnak úgy tenni, mintha minden rendben lenne, óvodába vitték a lányokat.  Este viszont mindenkire rátelepszik az aggodalom és a kétségbeesés. Nagyon félnek attól, hogy kislányuk visszaesik. Hanna is érzi, hogy ő már nem a „régi”, ha játszani kezd, nagyon hamar elfárad. Gyakran megkérdezi szüleitől azt is, hogy meg fog-e gyógyulni valaha.

„Mostanában nagyon sokat alszik. A húga, Zseraldin, is szenved, mert nem érti, Hanna miért nem játszik már vele és miért bántja őt annyiszor” – részletezte.

Hanna és Zseraldin is elballagtak az óvodából  Fotó: Metropol

Zseraldin és Hanna szeptemberben fogják kezdeni az iskolát. Hanna már alig várja, hogy felvegye az iskolatáskát és a többi gyerekkel együtt iskolapadba ülhessen.

Nagyon rossz érzés, hogy nem tudok neki pontosat mondani. Nem tudom azt mondani, hogy biztosan minden rendben lesz, ezért inkább azt mondtam, hogy mi mindent megteszünk azért, hogy meggyógyulj

 – mondta.

Várja az iskolát, de sajnálja, hogy vége az ovinak

Hannát egy kicsit megviselte az óvodai ballagás. Nagyon nehéz neki a búcsúzás, hiszen már sok kicsi barátjától kellett örökre elbúcsúznia. Ballagás után is sokáig pityergett otthon.

Hannát a ballagásán a nagy tesók is elkísérték, aznap együtt volt a család. Hálásak vagyunk és egy csoda, hogy Hannának ez megadatott. Csodálatos pillanatok, ezekből merítünk erőt és tudunk menni tovább. Hannának menni kell tovább, ő egy csodakislány és nagyon bízunk abban, hogy lesz elég ereje tovább küzdeni.

– árulta el.

 





 





Ezeket olvastad már?
Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Dermesztő pillanatok: négy UFO jelent meg a tanya felett

Dermesztő pillanatok: négy UFO jelent meg a tanya felett

Nagy retró mese kvíz: felismered mindet?

Nagy retró mese kvíz: felismered mindet?

Megszakad a szív: összeesett és meghalt egy terhes nő, kisfiát sem tudták megmenteni

Megszakad a szív: összeesett és meghalt egy terhes nő, kisfiát sem tudták megmenteni

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás