„Megint gyorsulási versenyt hallottam a csattanások előtt" – balesettel ért véget az óbudai szórakozás





Baleset miatt kellett lezárni a Szentendrei utat, többen is illegális gyorsulási versenyre gyanakodnak.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.06.18.
gyorsulási verseny Szentendrei út Budapest

Baleset történt szombaton késő este Budapest III. kerületében. A hangos csattanásra több lakó is felfigyelt. A baleset miatt a Szentendrei út Raktár utca és Bogdáni út közötti szakaszán csak 1 sáv volt járható. Többen illegális gyorsulási versenyre gyanakodnak. 

Illegális gyorsulási verseny miatt történt baleset Óbudán   Fotó: Olvasói fotó

Hatalmas hangzavar verte fel szombaton az óbudai lakosokat. Állítólag az óbudai McDonald's parkolójában hallották először a hangos motorzúgásokat, majd száguldozások zaja hallatszott a többsávos Szentendrei úton egészen a Csillag Centerig. Elmondások szerint nem ez lenne az első eset, ha illegális gyorsulási verseny állna a baleset hátterében. 

Minden hétvégén a mekinél szoktak gyülekezni, ott bőgetik a motorjaikat. Ezután illegális gyorsulási versenyt tartanak a Szentendrei úton. Én a Csillag Center magasságában lakom, de még ott is hallani a gyorsulást. Általában ott szoktak elkanyarodni Békás irányába

– mondta Dániel.

A lakók csak a hangos csattanásokra lettek figyelmesek, majd nem sokkal ezután megjelentek a rendőrök is. 

Nem akarok találgatni, de megint gyorsulási versenyt hallottam a csattanások előtt. Ez egy visszatérő probléma, de az igazán elkeserítő, hogy azok, akik ezt a szabálytalanságot elkövetik, nemcsak veszélyeztetik mások életét is, de ezzel ezrek pihenését teszik lehetetlenné puszta szórakozásból

– fejtette ki véleményét a szintén környéken élő Csaba.

A környéken élők szerint ez már sok éve így megy, minden pénteken és szombaton, de van, hogy csütörtökön is gyorsulási versenyeket szerveznek oda a felelőtlen sofőrök. 

„Hiába volt már több durva, sőt halálos baleset is emiatt, ez sem rémiszti el őket. Annó forgalomlassító demonstrációt gondoltam szervezni, mert a bejelentéseknek akkor sem volt semmi hatásuk. Egyébként a családommal mi  is szenvedtünk már balesetet egy száguldozó miatt” – mondta el Margit.

„2023. június 17-én 21 óra 05 perc körül három személygépkocsi ütközött Budapesten a Szentendrei úton. Egy autós a Flórián tér felől a Szentendrei úton haladt a Mozaik utca irányába a szélső forgalmi sávban, amikor sávváltás közben balra mellette két – vele azonos irányba haladó – személygépkocsival ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett” – osztotta meg lapunkkal a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
Az intézkedő rendőrök a baleset okozójával szemben helyszíni bírságot szabtak ki, emellett a sofőr hat büntetőpontot is kapott.

 





 





Ezeket olvastad már?
Menczer Tamás: A NATO főtitkár nyilatkozata arra utal, ez már világháborús, atomháborús készülődés

Menczer Tamás: A NATO főtitkár nyilatkozata arra utal, ez már világháborús, atomháborús készülődés

A nővérem kitiltott az esküvőjéről, mert szebb vagyok nála - nagyon elkeserített

A nővérem kitiltott az esküvőjéről, mert szebb vagyok nála - nagyon elkeserített

Hídpénz-botrány: súlyos testi sértés kísérletével vádolják az egyik főszereplőt

Hídpénz-botrány: súlyos testi sértés kísérletével vádolják az egyik főszereplőt

Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás