Átlagosan 7500 forinttal szúrnák ki a vállalkozások szemét Pikó Andrásék





Hiába ért el rekord adóbevételt tavaly Józsefváros, a kerület baloldali vezetése tovább sarcolná a helyieket.



Megosztás
Szerző: SZ.D.
Létrehozva: 2023.06.07.
Budapest VIII. kerület Pikó András

Józsefvárosnak 2,5 milliárd forint készpénze és 11,5 milliárd forint értékpapírban tartott forrása lenne fejlesztésekre, de Pikóék Andrásék nem csinálnak semmit – írta közösségi oldalán a Fidesz kerületi frakciója. A kormánypárt szerint a kerület baloldali vezetése ehhez képest a választások előtt még további 1,5 milliárd forint értékű ingatlant ad el, miközben a helyi vállalkozások alig kapnak valamit. 

Pikóék pár ezer forinttal szúrnák ki a vállalkozások szemét Fotó: Máté Krisztián

Változó mértékben, de szinte az összes budapesti kerületi önkormányzat növelte a helyi adókból származó bevételeit 2023-ban, ugyanakkor egyre több helyen nyújtanak anyagi forrásokat a helyi vállalkozások számára. Az önkormányzatok különböző eszközökkel igyekeznek a kerületüket vonzóvá tenni a vállalkozások számára. A VIII. kerület 50 millió forintos tartalékot képzett a 2023-as költségvetésében a kerületi kkv-k támogatására.

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen Gondos Judit azt mondta, hogy alapvetően jó lenne ez a támogatás, ám jobb lett volna, ha ez úgy indult volna el, ha nem vetettek volna ki pluszadókat a cégekre. A politikus nagyon karcsúnak találja a rendelkezésre álló forrásokat, ezért azt mondta, hogy meg kellene vizsgálni, hogy nem-e lehetne valamilyen módon még emelni az összegen.

Ha 6700 vállalkozással számolunk, akkor ebből nem fog tudni mindenki részesülni. Így maximum 7500 forint juthat egy vállalkozásra

 – hívta fel a figyelmet a fideszes képviselő.

Szilágyi Demeter fideszes képviselő előterjesztéssel szeretett volna élni, mondván 50 millióról 200 millióra emeljék a vállalkozásoknak nyújtható támogatások mértékét, ám Pikóék lesöpörték a javaslatát. 

Pénz lenne, csak a politikai akarat kéne Fotó: Bánkuti Sándor/Metropol

A spórolás már csak azért is érdekes, mert a nyolcadik kerület a tavalyi évben jóval nagyobb adóbevételt ért el, mint amivel eredetileg számolt. Ám az önkormányzat adóbevételeiből csak egy picinyke részt kíván a helyi gazdaság élénkítésére fordítani – mondta Veres Gábor fideszes képviselő. 

A képviselő-testületi ülés egyébként nem volt mentes a heves szóváltásoktól sem. Pikó András foggal-körömmel védte a hivatalos személy elleni erőszak miatt két év 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt momemtumos képviselőt, Szarvas Koppány Bendegúzt. Az ügy miatt a napirendek tárgyalása előtt Szilágyi Demeter kérdőre is vonta a polgármestert,  miszerint: nem szeretnék-e az ítéletre tekintettel megfosztani Szarvas Koppány Bendegúzt az önkormányzati tisztségeitől? A polgármester azzal védekezett, hogy ez elsőfokú ítélet volt, ezért szerinte nincs ok arra, hogy a kérdést tárgyalják.

 


 

 

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Lázár János: Ki hozza meg a magyar ember sorsáról a döntést?

Kislányaikat féltik az édesanyák Pomázon – Ezt mondja a rendőrség az inzultálóról

Kislányaikat féltik az édesanyák Pomázon – Ezt mondja a rendőrség az inzultálóról

Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás