„Hamarosan csatlakozol elhunyt szeretteidhez” – Csaló jósok ijesztgetik áldozataikat, ne dőlj be!





Közelgő halállal ijesztgetve próbál ügyfeleket szerezni egy jós vagy jósbanda. A módszere az, hogy a Facebookon véletlenszerűen bejelöl embereket, akiktől elkéri a születési dátumát, ingyenes jóslatot ígérve. Majd ráijeszt a páciensre, de pontosabb információkat és segítséget már csak emelt díjas híváson ígér.



Megosztás
Szerző: KKP
Létrehozva: 2023.05.24.
Halálbiztos ezoteria csalás csaló

Ki ne szeretne tisztában lenni a jövőjével? A természetes emberi kíváncsiságot, és persze a hiszékenységet kihasználva próbál busás bevételre szert tenni egy csaló – vagy egy egész csalóbanda. Nem lehet ugyanis tudni, hogy a különböző közösségi profilok mögött ugyanaz a személy áll-e vagy egy banda különböző tagjai. A módszer azonban mindegyikről ugyanaz: először véletlenszerűen bejelölnek a Facebookon felhasználókat, majd, miután elkérték és megkapták a célszemély születési dátumát, feltesznek néhány eldöntendő kérdést. Többek között, hogy vágyik-e szerelemre, illetve maradéktalanul jól érzi-e magát a bőrében, szeretne-e több pénzt. A válaszok alapján aztán perceken belül „kielemzik” a célszemély sorsát, majd a Messengeren közlik az eredmény egy részét, azzal az ígérettel, hogy egy emelt díjas szám felhívásával meghallgatható a teljes jóslat, a megoldási lehetőségekkel együtt. A szolgáltatást a Metropol munkatársának is felajánlották.

jós, médium, jóslat, Shutterstock illusztráció
Csalók ijesztgetik reménybeli ügyfeleiket Fotó: Bigc Studio/Shutterstock

„Voltak valaha furcsa álmaid? Álmok, amelyekben olyan családtagok vagy barátok látogattak meg, akik már elhunytak? Őszinte leszek veled – ez nagy bajt jelent. Az álmodban megjelenő elhunyt személy a közelgő bajra próbál figyelmeztetni. Elvégeztem egy rituálét, és felvettem a kapcsolatot azzal a személlyel, akit elvesztettél. Az elhunyt családtagod azt mondja, lehet, hogy hamarosan csatlakozni fogsz hozzájuk!” – állt az ijesztő üzenetben.

Munkatársunk úgy tett, mint akit érdekel a lehetőség, ezért cseten feltett néhány kérdést az üzenetküldőhöz. Többek között azt: van-e rá mód, hogy az emelt díjas szám előtt egy normál mobilszámon felhívja, van-e lehetőség a személyes találkozóra, illetve a mágus fekete vagy fehér mágiát végez-e.

Konkrét válasz helyett egy újabb ijesztő közlés érkezett:

„Hívjon minél hamarabb, hogy elkerülje a visszafordíthatatlan következményeket! Felvettem egy hangüzenetet, amelyben elmondom, mit kell tenned, hogy elkerüld azokat a hibákat, amelyeket egész életedben bánni fogsz. A hangüzenetek végén elmagyarázom, hogyan védheted meg magadat és a szeretteidet attól a bajtól, amire az elhunyt rokonod próbál figyelmeztetni! Kattints a »Hívás most« gombra, mert sajnos nincs sok vesztegetni való időd!”

A jelek szerint egyébként az Ilona néven kommunikáló profil mögött valójában egy chatbot áll. Erre utalnak a gyanúsan gyors, egy percen belül érkező reakciók. Valaki vagy valakik tehát egy chatbot segítségével próbálnak rávenni egy emelt díjas szám felhívására. Hogy mi történik, ha felhívjuk, azt nem próbáltuk ki, de ingyen és bérmentve megjósoljuk: aki megteszi, annak gyorsan leszívja a bankkártyáját. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás