14 év után vált életformát István, a Péterhalmi-erdőben élő hajléktalan – videó





Bár a környékbeliek ellátták az erdőben élő remetét, István végre úgy döntött, véget vet a másfél évtizedig tartó hajléktalanlétnek. Tragédiájáról és az új életbe vetett hitéről a Metropolnak beszélt.



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.05.18.
Péterhalmi-erdő XVIII. kerület hajléktalan

István élete akkor változott meg drámaian, amikor élettársa kérésére otthagyta állását, hogy jobban fizető munkát találjon.  Ez már nem jött össze, mert az is kiderült, hogy gyermekének anyja nemcsak a fizetését tartotta kevésnek, hanem meg is csalta. István azonnal otthagyta a hűtlen nőt, de nem tudott hová költözni. Így először belvárosi padokon aludt, aztán a XVIII. kerületben egy temető mellett épített magának és hajléktalan barátjának egy kalyibát. Ott élt 9 évig. István a Metropolnak beszélt életéről és arról, hogy miért akar ennyi idő után új életet kezdeni.

István 58 évesen kezd új életet, de nem fél ettől – Fotó: Metropol/Végh István

Ott még meglátogatta exe és fia is, de 10 éve nincs kapcsolat közöttük. A temető mellől elköltözött 5 évvel ezelőtt, akkor vert sátrat a Péterhalmi-erdőben, ahol a szabad élet éppen jól jött neki. Elmondása szerint ezt szerette, sosem éhezett, mindene volt, aminek lennie kellett.

A fóliát és a matracot is kapta, élelme is volt mindig, hiszen a környéken élők segítették – Fotó: Metropol

Sosem félt, sőt a környékbeliek látogatták, ajándékokat vittek neki, és így társasága is volt – bár egyszer mindenét felgyújtották... Most a remete azonban új életet kezdett, tele van elképzeléssel és nem tart a visszailleszkedéstől sem.

Istvánról a Metropol készített kisfilmet, amelyet itt nézhetsz meg:

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás