RETRO RÁDIÓ

Magához tért az elgázolt hős magyar lány





Az előzetes elvárásuknál jóval később tudták csak az orvosok felébreszteni Cserepes Erikát, aki cserbenhagyásos gázolás áldozata lett április 1-jén. A felvidéki magyar lány az életéért küzdött, ám most úgy tűnik a csatája első felét sikerrel vette.



Megosztás
Szerző: J.K.
Létrehozva: 2023.04.09.
baleset felébredt cserbenhagyás kerékpáros

Nem csak egész Szlovákiát, de hazánkat is megrázta annak a határon túli magyar nőnek a története, akit kerékpározás közben gázoltak el, majd a balesetet okozó jármű sofőrje segítségnyújtás nélkül elhajtott. A cserben hagyás április 1-jén az esti órákban történt és Erikát, illetve a kerékpárját csak másnap találták meg Bajcsnál, a Haraszti tanyánál az út mentén az árokban. Az elütött hobbikerékpáros egész éjszaka az árokban feküdt magatehetetlenül. 

Erika kerékpárját a rendőrség találta meg a gázolás helyszínén Fotó: Szlovák Rendőrség

Az életéért küzdött

Erika sokáig élet és halál között lebegett, a kórházba szállítása után két nappal mindössze 32 °C volt a testhőmérséklete, illetve az orvosoknak gégemetszést kellett végezniük rajta. A balesetben törései keletkeztek a kezén, a lábán és a csípőjén, illetve megsérült a tüdeje. Emellett meg kellett a kezét is műteni, emiatt az előzetes terveik szerint csak később tettek kísérletet a felébresztésére a doktorok. 

Hatalmas küzdő ez a lány, sosem adja fel, egy igazi kemény csaj, remélem ezt a csatát is sikerrel megvívja

- mondta Erika barátja, sporttársa Bujna Zoltán, aki arról is beszélt, hogy a lányt sokan szeretik, egy igazi közösségi ember, és sokat elárul róla, hogy szabadidejében a Bátor táborban önkéntes. 

"Ezt a lányt mindenki szereti és ő mindig is csak adni akart másoknak. Sokat elárul róla, hogy évek óta önkéntesként segít a Bátor Táborban, miközben a sportot, a mozgást népszerűsíti és műveli is, valóságos hős" 

- fogalmazott az elgázol nő közeli barátja. 

Erika akkor a legboldogabb, ha mozoghat, ha túrázhat Fotó: Bujna Zoltán

Rámosolygott az édesapjára

Végre jó hír miatt beszélhetünk, ugyanis Erika felébredt az altatásból és reagál a külvilágra. Beszélni szeretne, de még nem tud, viszont fejbólintással jelez a kérdésekre. Apukáját mosollyal fogadta

- osztotta meg a Metropollal örömmel Bujna Zoltán, aki elmondta, hogy vasárnap valóságos tömeg gyűlik majd össze Révkomáromban, ahonnan egy kerékpáros felvonulás indul majd Érsekújvárba, Erika városába. A rendezvény célja, hogy a sok-sok ember pozitív energiája segítse a kerékpáros nőt a további gyógyulásban. Arról is beszélt nekünk Zoltán, hogy Erika nem tud még beszélni, de lehet neki üzenni a [email protected] email címre és hamarosan válaszolni fog a lány. Ezen felül tudatta azt is a sportvezető, hogy a cserbenhagyót továbbra sem találják a hatóságok az ő információi szerint. 





 





Ezeket olvastad már?
Tojok a Ferraridra, gondolhatta, és meg is tette - Videó

Tojok a Ferraridra, gondolhatta, és meg is tette - Videó

Tragédia a hotelben: vérbe fagyva találtak rá a férfira

Tragédia a hotelben: vérbe fagyva találtak rá a férfira

Horror: 3 kutya mart halálra egy 1 éves kisfiút – Szívbe markoló részletek

Horror: 3 kutya mart halálra egy 1 éves kisfiút – Szívbe markoló részletek

"Az utolsó percig reméljük, hogy megtaláljuk épségben" - Égre-földre keresi családja Fricit, aki napozás közben tűnt el Tiszaderzsen

"Az utolsó percig reméljük, hogy megtaláljuk épségben" - Égre-földre keresi családja Fricit, aki napozás közben tűnt el Tiszaderzsen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás