Ettől fulladhatott meg a Nyíregyházán a csomagtartóban talált kisfiú





Elkészült az igazságügyi orvosszakértő jelentése.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.04.18.
Módosítva: 2023.04.18.
Nyíregyháza holttest kisfiú

Evés közben félrenyelt, ettől fulladhatott meg Sanyika, akinek a holttestét szombaton találták meg nevelőszülei autójában Nyíregyházán. Ezt közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője kedden az igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján.

Fotó: Bors

Nevelőanyja múlt szerda este megetette a kétéves kisfiút, ekkor történt a tragédia. A nő azonban nem hívott orvosi segítséget és kórházba sem vitte el a gyermeket. 

Ehelyett még aznap éjjel levitte a holttestet a ház előtt parkoló autójukhoz, a jármű csomagtartójába tette, az egyéves kislányt pedig beültette a gyermekülésbe. Ezután egy búcsúlevelet hátrahagyva elindult otthonról, majd két napig Nyíregyházán és környékén autózott

– ismertette Szilágyi László. Az asszonyt szombat hajnalban találta meg a keresésükre indult férj és a nő apósa a város külterületén, onnan mentek el együtt a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra.

Az ügyben segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt hallgatták ki a gyerek nevelőanyját, aki a vallomástételt megtagadta. Sanyika húgát a mentők megfigyelésre kórházba vitték, de vele kapcsolatban nem merült fel olyan körülmény, hogy bűncselekmény áldozata lenne.

A gyámhatóság idén januárban vette nevelésbe a két gyermeket vér szerinti családjától, majd mindkettejüket nevelőszülőknél helyezte el; így a nővel és férjével, valamint az ő két kiskorú gyermekükkel éltek együtt nyíregyházi lakásukban. 

A nyomozás jelenleg is folyamatban van, szakértői vélemények beszerzése zajlik, és tanúkihallgatásokat tartanak. A nevelőanya szabadlábon védekezhet.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás