Szellemekre vadásztunk az enyingi lány sírjánál: megdöbbentő lett az eredmény – videó!





Az 1700-as években átkozták el az enyingi Tokaji Rebekát, a legenda szerint azért, mert házas férfiakkal kezdett, végül meghalt. Háromszor is újra kellett temetni, mert kivetette a föld, végül kőkoporsóba került. A helyiek szerint minden éjjel hallani sírni a lányt.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.03.10.
szellem Enying koporsó

Biztosan többen is hallottak már Tokaji Rebeka legendájáról: a fiatal lány az 1700-as években családos férfiakat csábított el szépségével, ami miatt a falu asszonyai összegyűltek és egy ördögi szeánsz keretein belül megátkozták Rebekát, aki ezután földöntúli dolgokra volt képes, majd szörnyű kínok között meghalt. Lelke azonban nem tudott nyugodni, mivel ahányszor csak eltemették, mindig kivetette magából a föld. A falu vezetői végül úgy döntöttek, kőkoporsóba zárják a fiatal lány holttestét. 

A több száz éves koporsón már alig látszik a pontos dátum.  Fotó: Metropol

A mi kíváncsiságunkat is felcsigázta a hírhedt síremlék, ezért felkerekedtünk és meg se álltunk az enyingi katolikus temetőig. Rögtön kiszúrtuk a különleges sírt a temetővel szemben lévő tisztáson. 

Azt mesélték az idősek régen, hogy egy nagyon rossz hölgy volt és kidobta a sír, ezért készítettek neki beton síremléket. De ez a kő már meg se tudom mondani önöknek mióta van itt. Még az 1800-as években tették ide

– mesélte el nekünk egy helyi idős néni.

Tábla meséli el Rebeka történetét.  Fotó: Metropol

Egy másik helyi lakostól azt is megtudtuk, hogy néha éjszaka sírást szoktak hallani a temető felől. Többen úgy gondolják, Rebeka szelleme jár vissza, leül a sírja mellé és zokog.

– Késő este senki se merészkedik ide. Nem szabad megzavarni a szellemeket – figyelmeztetett bennünket Erzsi néni, ami csak méginkább kíváncsivá tette stábunkat. Elővettük a szellemvadász alkalmazásunkat a telefonunkon, hogy megbizonyosodjunk róla, tényleg szellemjárta-e az ősi kőkoporsó. Rögtön jelzett is az eszköz: szerinte határozottan szellem volt a közelben.

A GhostTube nevű alkalmazás pálcika emberként jeleníti meg a természetfeletti entitásokat. Rebeka sírjából egy hatalmas lény lépett ki és amikor megnőtt az aktivitás, hirtelen a kutyák is elkezdtek ugatni.

Kollégám többször is figyelmeztetett, hogy ne menjek túl közel a sírhoz, mivel a mítosz szerint, aki hozzáér az elátkozott lány koporsójához, azt örök balszerencse fogja kísérni. 

Több vakmerő jelentkező is volt, aki megpróbálta újra elásni a koporsót, ám a vállalkozó szellemű önjelöltek mind rejtélyes körülmények között pár napon belül elhunytak

 – mondta el az egyik helybéli. 





 





Ezeket olvastad már?
Aggódhat Karácsony: közvetlen bizalmi köréből szivároghattak ki titkos dokumentumok

Aggódhat Karácsony: közvetlen bizalmi köréből szivároghattak ki titkos dokumentumok

Azt akarja az anyuka, hogy javítsam fel a fia elégtelen osztályzatát, mert megérdemli, hogy átmenjen

Azt akarja az anyuka, hogy javítsam fel a fia elégtelen osztályzatát, mert megérdemli, hogy átmenjen

Nincs megállás: még tovább csökken az üzemanyag ára

Nincs megállás: még tovább csökken az üzemanyag ára

Te mire emlékszel még az érettségiből? Ezt az izgalmas történelmi kvízt kevesen töltik ki hibátlanul

Te mire emlékszel még az érettségiből? Ezt az izgalmas történelmi kvízt kevesen töltik ki hibátlanul

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás