Hátborzongató: a föld kivetette magából az elátkozott enyingi lány koporsóját - videó!





Egészen hátborzongató legenda kering a Balaton melletti kistelepülésen, Enyingen: a helyi katolikus temetőben éjjelente sírni hallanak egy lányt. Azaz egy lány szellemét, Tokaji Rebeka ugyanis már az 1700-as évek óta nem él.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.03.04.
Enying lány temető szellem átok

Sokan felkeresik Enying egyik legfélelmetesebb látnivalóját, azt a kőkoporsót a katolikus temetőben, amely egy elátkozott fiatal lány, Tokaj Rebeka testét borítja. Úgy tartja a helyi legenda, hogy a lányt elátkozták a falubeliek, majd meghalt, de nem nyugodott: mindig kidobta a föld a koporsóját, ezért kőbe borították azt.

kereszt temető
Rebekát nem tudták eltemetni a föld alá Fotó: Illusztráció/Pixabay

A mítosz szerint az 1740-es években Tokaji Rebeka, az enyingi református gyülekezet lelkipásztorának, Tokaji Pálnak a lánya, családos férfiakat csábított el. A férjezett asszonyok emiatt egy ördögi szeánszon megátkozták a fiatal lányt. Ezután a lányba beleköltözött a gonosz, földöntúli dolgokat művelt, majd hatalmas kínok között elhunyt.

Kő borítja Tokaj Rebeka sírját.  Fotó: enying.eu 

 A lány testét ravatalozása után végső nyugalomra helyezték az enyingi katolikus temetőben, ám másnapra a föld kivetette magából a koporsót. Úgy döntöttek, megszentelik a koporsót és újra eltemették a lányt. Mégis, másnap újra a föld felett találtak rá a koporsóra. Több vakmerő jelentkező is volt, aki megpróbálta újra elásni a koporsót, ám a vállalkozó szellemű önjelöltek mind rejtélyes körülmények között pár napon belül elhunytak. Ezek után a falu vezetősége úgy határozott, hogy a koporsót kőbe zárja és úgy hagyják a temetőben. Egyes feltevések szerint a bűnös lány koporsóját a megcsalt asszonyok hantolták ki újra és újra, hogy lelke sose nyugodhasson békében, így bosszút állva Rebekán azért, mert elcsábította férjeiket.

Rebeka sírjához azóta már egy emléktáblát is kihelyeztek, amelyen elolvashatjuk a lány drámai és természetfeletti történetét. 

Az ott élők szerint Rebeka szelleme minden éjfélkor megjelenik, leül a sírja mellé és zokog. A falubeliek azóta is félnek elsétálni az emlékmű mellett sötétedés után.

Egymás felé közelít a szerelmesek sírja

A százhalombattai temetőben is találhatunk érdekességeket: egy helyi szerelmes pár balesetben halt meg, a család kérésére a temetőben egymás mellé temették el a fiatalokat. Évek múltán a falubeliek arra lettek figyelmesek, hogy a szerelmesek sírja teljesen egymásnak dőlt. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt – rettenetes, amit az üzletben találtak

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt – rettenetes, amit az üzletben találtak

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás