Megrázó részletek a kispesti családi drámáról: „Ezért lőttem arcon a sógoromat”

A család elmondása szerint elszámolási vita miatt alakult ki a dulakodás, ennek hevében dördültek el a lövések. Az eltalált férfi sérülése nem súlyos.



Megosztás
Szerző: C.Á.
Létrehozva: 2023.03.30.
lövések önvédelem Kispest

„Mindenkit felzaklattak a történtek” – mondta a Metropolnak az a házaspár, akinek a kapujában hétfő este a 19. kerületben lövések dördültek. Ahogyan azt a Bors korábban megírta, a Hamvas utcában egy 30 év körüli férfi összevitatkozott a sógorával, ami miatt fegyvert rántott, és fejen lőtte a férfit. A gumilövedékes fegyverrel először a levegőbe adott le egy figyelmeztető lövést, ám másodszorra a rokonát találta el. Lapunknak a gumilövedékes fegyvert használó férfi – nevezzük Lászlónak – mesélte el a történetet. Kérésére kitakartuk az arcát és megváltoztattuk a nevét.

Itt történt az eset, a járdát vérfoltok pettyezték – Fotó: Vaskó Tamás

Elszámolási vita okozta a családi konfliktust

Kollégánkat a család a saját otthonában fogadta, azért, hogy tisztázzák a történteket. Elmondásuk szerint már korábban is többször vitatkoztak a sógorral.

Ennek az egésznek volt előzménye 

– kezdte László. „A feleségemnek volt nézeteltérése a testvérével, azaz az én sógorommal. Ez az egész elment egy provokáló viselkedésbe, fenyegetőzésbe az ő részéről. Az incidens napján többször kapcsolatba próbált lépni velünk, napközben, míg én dolgoztam, ő ide is jött a feleségemhez. Akkor még nem volt semmi baj, normálisan viselkedett.”

Volt egy vidéki, közös tulajdonban lévő ingatlan, amiből keletkezett egy elszámolási vita

– folytatta.

A sógor először csak beszélgetni akart

„Szeretett volna kapcsolatba lépni velünk. Azt mondta, hogy szeretne beszélni velünk. Üljünk le, segítsünk neki. Ám délutánra ez az egész teljesen átfordult.”

Lászlóékhoz délután öt óra felé érkezett meg a sógor, aki akkor már nem egyezkedni akart...

A szomszédok is hallották a lövéseket – Fotó: Vaskó Tamás

Lövések dördültek az utcán

Szeretném leszögezni, hogy önvédelem volt

– mondta László. „Amikor megérkezett a házunk elé, akkor a feleségem és én kimentünk a kapuhoz. Én nem léptem ki a sógor mellé az utcára, hanem a kapun belül álltam. Ő már az első pillanattól kezdve provokált minket, támadóan lépett fel, majd felém lépett. Meg akart ütni, de én kitértem az ütés elől.”

Dulakodásig fajult a vita, ami után előkerült a gumilövedékes fegyver.

László tisztázni akarta a helyzetet – Fotó: Bánkúti Sándor 

Először leadtam egy figyelmeztető lövést a levegőbe, majd még egyet, amibe a sógor belehajolt, és így a lövedék eltalálta az arcát. Nem rá céloztam, féltem tőle, el akartam ijeszteni.

Mentőt hívtak a sógorhoz

Lászlóék az esetet követően hívták a mentőket és a rendőröket.

„Amikor megtörtént a baj, a sógorom továbbra is provokált minket, majd fel-alá sétálgatott az utcában, ekkor vérezte össze a járdát. Én hívtam hozzá mentőt meg rendőrt, akik hamar ki is értek, és elkezdtek intézkedni. A sógort ellátták, majd mindannyiunkat bevittek a kerületi rendőrkapitányságra.”

A BRFK az egyik férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt hallgatta ki, míg a másikat önbíráskodás bűntett miatt. 

„Megkeresésére arról tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2023. március 27-én 16 óra 44 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy a XIX. kerületi Hamvas utcában egy férfit gumilövedékes pisztollyal lőttek meg. A kerületi rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahonnan egy férfit a kerületi kapitányságra állítottak elő, őt felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, illetve őrizetbe is vették. Egy másik férfit a mentők kórházba vittek, őt később a nyomozók önbíráskodás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az esettel összefüggésben gumilövedékes pisztollyal meglőtt férfi könnyű sérülést szenvedett. A tényállás teljes körű tisztázása a nyomozás további feladata.”

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás