RETRO RÁDIÓ

Drámai részletek: Így van most a tini, aki tegnap lőtte fejbe magát a VII. kerületben





Családja már meglátogatta azt a az 16 éves fiút, aki gumilövedékes pisztollyal lőtte fejbe magát a VII. kerületben kedd délután. Tibor az egyik barátjával játszott, miközben a fegyver elsült.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.04.
VII. kerület dráma kórház tini

Tibor csupán játszani szeretett volna a náluk vendégségben levő barátjával egy gumilövedékes pisztollyal. Ez azonban kis híján az életébe került. A szörnyű baleset kedden történt Budapest VII. kerületében, egy Jósika utcai lakásban.

VII. kerület, 16 éves Tibor fejbe lőtte magát, Jósika utca
Rendőrök a kis híján halálos baleset helyszínén

Áttörte a halántékát

A fegyvert elsült, a golyó pedig a halántéknál áttörte a koponyát és az agyba fúródott. A kamasz édesanyja éppen teregetett, amikor az iszonyatosan hangos dörrenést meghallotta. 

A legrosszabbra gondoltam. Komolyan azt hittem, hogy ott és akkor véget ért a gyermekem élete

 – mondta nem sokkal a baleset után Erzsébet a lakóházuk előtt állva, miközben még tartott a rendőrségi helyszínelés.

 – Ott lenne a helyem Tibi mellett, de a rendőrök nem engednek el, mert ki kell hallgatniuk. A barátja és a nagymamája ment utána a kórházba, miután a fiamat elvitte a mentő – mondta elkeseredetten Erzsébet, akinek fogalma sincs, hogy került a fegyver a kamaszokhoz. A fiúk éppen a kedvenc sorozatukat, a Vartolu Sadettint nézték, amikor megtörtént a baj. 

– Az volt az első gondolatom, hogy Tibor meghalt, hiszen a padlón feküdt. Odarohantam hozzá. Láttam, hogy ömlik a vére. Magamhoz öleltem, és a kezemmel próbáltam befogni a sebet, hogy lassítsam a vérzést – idézte fel a szörnyű perceket Erzsébet.

Magához tért a fiú

A fiú édesanyjától szerdán megtudtuk: Tibor már magához tért, a szerettei meg is látogatták, de nem tudott velük beszélni. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy nincs életveszélyes állapotban, és a család egyelőre csak reménykedhet benne, hogy Tibor nem szenvedett maradandó károsodást. Az agya is megsérült, tehát a következő napokban sok minden eldőlhet. A nyolcadik osztályba járó fiúnak egyébként céljai voltak az életben. Azt tervezte, hogy az általános iskola elvégzése után fodrásznak tanul. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés címén indult eljárás.

A rendőrség a pisztolyt lefoglalta, az eset körülményeit pedig szakértők bevonásával vizsgálja

 – közölte munkatársunkkal a BRFK kommunikációs osztálya.

Akár halálos is lehet

Egy neve elhallgatását kérő független szakértőtől megtudtuk: azt kell kideríteni, hogy engedélyhez kötött fegyverről van-e szó. Ez a pisztoly csőtorkolati energiájától függ. Általánosságban elmondható, hogy még egy könnyen megvásárolható légpuska is engedélyhez kötött, amennyiben az ez érték 7 kilojoule feletti. Ugyanez vonatkozik egy gumilövedékes fegyverre is.

"A szaküzletekben számos gáz- és riasztófegyvert tartanak, amit minden nagykorú engedély nélkül is megvásárolhat. Az üzletben csak személyi igazolványt kérnek, a pisztolyt pedig a vevő nyugodtan tarthatja otthon, hogy egy esetleges betörés alkalmával megvédje magát. Az utcára azonban nem viheti ki, hiszen közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül. Arra külön, tartási engedélyt kell kérni a rendőrségtől" – mondta informátorunk, és hozzátette: az egyszerű gumilövedékes fegyver is alkalmas lehet akár halálos sérülés okozására is, amennyiben valakit közvetlen közelről meglőnek vele.

 





 





Ezeket olvastad már?
Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás