Nem röntgenezték meg a kisbabát, rémálomszerű következményei lettek

Kómába került egy kislány, miután lenyelt egy gombelemet.Megosztás
Szerző: E.K.
Létrehozva: 2023.03.18.
kóma röntgen elem

A kis Amity szülei, Daniel Buchanan és Jemma Gultzow a legrosszabbtól tartottak, amikor hétfő délután hányni és fulladozni kezdett egyéves kislányuk. Azt gyanították, hogy egy polisztirol gyöngyöt nyelt le, így bevitték az Ausztrália északkeleti részén található Mackay Kórházba – közölte a Daily Mail.

Amity Buchanan
A kislányt mesterséges kómába kellett helyezni / Fotó: GoFundMe

Az orvos sztetoszkóppal megvizsgálta Amity-t, majd röntgenfelvétel nélkül hazaküldte a kislányt, akinek a szülei azt hitték, hogy csak gyomorrontása van.

Kómába kellett helyezni

Amikor a kislány állapota egyik napról a másikra rosszabbodott, a család felkereste a háziorvost, aki azt mondta nekik, hogy azonnal be kell menniük a sürgősségi osztályra. Ott az orvosok végül megröntgenezték a gyereket, és megtalálták a torkán elakadt elemet.

Ekkorra már 8 centiméter nagyságú, savas égési sérülést okozott Amity torkában, és a Townsville-i kórházba szállították, ahol kétórás műtéttel eltávolították, majd átvitték a Brisbane-i létesítménybe.

Amity-t mesterséges kómába helyezték, és csövön keresztül táplálták, de a szülei péntek délután megerősítették, hogy kislányuk felébredt.

A családja megosztott egy videót, amelyen Amity látható egy babahintán ringatózva a kórházi szobájában. A kislány orrán még négy-hat hétig fent lesz egy táplálékcső.

Kezd nagyon jól kinézni, de még nem vagyunk túl a nehezén. Ha az első orvos akkor és ott elvégezte volna a röntgent, akkor most valószínűleg boldogan és egészségesen lenne otthon velünk. Nagyon mérges vagyok

– mondta a dühös apa.

A kórház viszont mossa kezeit, miszerint rutinvizsgálatnál nem végeznek teljes körű felmérést.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás