Megszólalt a gyerekgyilkos anya, sikerült mindenkit meglepnie

Attól tartanak az olasz hatóságok, hogy a kétéves kisfiát meggyilkoló anya önkezével vet véget életének. Ügyének legutóbbi tárgyalásán viszont olyan műsort adott elő, ami a tanúk szerint azt bizonyítja, hogy csak szerepet játszik.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.03.13.
Módosítva: 2023.03.13.
gyerekgyilkos tárgyalás Olaszország

A perugiai bíróságon folytatódott a tárgyalás az olaszországi gyermekgyilkosság ügyében. Mint arról többször beszámoltunk, Bradács Katalin nem tudta elviselni, hogy fiát, Alexet kétéves korában a magyar bíróság az édesapjánál helyezte el. Az anya nem adta át a kisfiút a férfinek, hanem 

Olaszországba szöktette, ahol több késszúrással megölte, majd a halott gyermekét egy élelmiszer-áruház pénztári futószalagjára fektette. 

A nőt a bíróság nem tartotta alkalmasnak a gyereknevelésre

Katalin és a kis Alex a tragédia előtt egy rövid ideig a helyi caritas vendégszeretetét élvezte. A jótékonysági szervezet vezetője a tárgyaláson kifejtette: az első pillanattól fogva gyanús volt nekik Katalin viselkedése.

Amikor bejelentkezett hozzánk, azt mondta, hogy el kellett Magyarországról menekülnie. Sejtettük, hogy valójában arról lehet szó, hogy a hazájában gondok merültek fel a gyermekelhelyezéssel kapcsolatban. Amikor erre utaltunk egy beszélgetés során, Katalin elhagyta az épületünket

 – fejtette ki a caritas munkatársa.

Amikor a bíró a Bradács védője által felkért tanúkat meghallgatta, kiderült, hogy a szóban forgó szakértők szerint Bradács mentálisan beteg. Az egyikük elmondta, hogy az anya neki bevallotta szörnyű tettét, bár a szúrások számára nem emlékezett.

A tárgyaláson történtek is megerősítik, hogy egy mentális betegség megállapítása vagy egy teljes beszámíthatatlanság diagnosztizálása egy gyilkosság esetében nagyon különböző dolog – mondta a tárgyalás után a Borsnak Massimiliano Scaringella, a gyászoló édesapa jogi képviselője. Vagyis önmagában az, hogy a nő mentálisan beteg, nem jelenti azt, hogy tette elkövetésekor ne lett volna tudatában annak, mit tesz.

Bradács egyébként ismét szót kért, és kapott.

A lehetőséget viszont arra használta, hogy összevissza beszéljen, főleg értelmetlen dolgokat. A jelenlevők közül többekben is azt a benyomást keltette, hogy az önmagának kitalált szerepét túljátszotta, így hiába próbálta a hallgatóságot és a bírót meggyőzni arról, hogy beszámíthatatlan.

Juhász Norbert a Borsnak kifejtette álláspontját:

Katalin mindig is ügyesen színészkedett, de bízom benne, hogy elítélik

 – mondta az édesapa.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás