Már nem Párizs, hanem Budapest a szerelem fővárosa - megkérdeztük mi a hosszú párkapcsolat titka

Egy újonnan készült kutatás szerint Budapest lett a szerelem fővárosa. Megkérdeztük az utca emberét, hogy szerintük mi a boldog párkapcsolat titka.Megosztás
Szerző: P.P.
2023.03.25. 16:30
párkapcsolat szerelem Budapest

Hihetetlen hosszú szerelmek, bizalom és megértés: ezek a fontos érzelmi kellékek is kellettek ahhoz az elképesztő helyezéshez, amit Budapest ért el 44 ország fővárosait megelőzve. Így már nem Párizs, hanem Budapest a világ legszerelmesebb fővárosa.

Magyarországon élnek a legboldogabb párok egy új felmérés szerint Forrás: Pexels

A szerelem fővárosa

Hat kontinens 45 országában végeztek felmérést azért, hogy megtalálják a legboldogabb párokat. A wrocławi egyetem tudósai 9500 ember megkérdezésével állapították meg, hogy a Budapest a szerelem igazi fővárosa, letaszítva ezzel a trónról Párizst. A második és harmadik helyen ugyancsak meglepő országokat köszönthetünk, Magyarország után Malajzia és Portugália kapott helyet
Egyébként az ország fejlettsége is nagy szerepet játszik a párkapcsolatokban, a kutatás egyértelműen kimutatta, hogy a fejlettebb országokban élő párok sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak.

Bizalom, kommunikáció és egymás segítése

A Metropol munkatársai megkérdezték az utca emberét, hogy mi a véleményük a kutatás eredményéről és számukra mi a boldog párkapcsolat titka. Az 58 éve házasságban élő Erzsike szerint fontos, hogy megértsük egymást és türelmesek legyünk a másik féllel. Az ő kapcsolatuk mindig azon alapult, hogy próbálták megérteni egymást és úgy szeretni a másikat, ahogy van. Nálunk ez annyira bevált, hogy az 50. házassági évfordulójukon újra megházasodtak, így megpecsételve az együtt töltött éveket.

A jó párkapcsolat titka a kompromisszum

– osztotta meg velünk Erzsébet és párja Tibor, akik szerint nagyon fontos az, hogy rugalmasak legyünk a másikkal és odafigyeljünk mindkét fél igényeire. Erzsébeték vicceskedve még azt is megosztották velünk, hogy ugyan papíron nem házasodtak meg, de szerelmük jeléül ugyan úgy hordanak gyűrűt.

Kommunikáció! Szerintem ez a legfontosabb

– vágta rá kérdésünkre Virág, aki szerint a legtöbb párkapcsolati problémára megoldás lenne, ha sokkal többet beszélnének egymással a párok.

Dani szerint a legfontosabb a feltétlen bizalom és a nyitottság. 

Fontos, hogy meg tudjuk beszélni a problémákat egymással

– emelte ki.

Nem jó irányba haladunk

Erzsike szerint nem szeretnék a fiatalok igazán megismerni egymást, pedig fontos, hogy össze tudjanak csiszolódni. Nekik is sok időbe telt igazán megismerniük a másikat, de megérte, hiszen 3 csodálatos gyermeket neveltek fel együtt

Azt látom, hogy nagyon kevés fiatal van aki megfogja a másik kezét, vagy belekarol a másikba

– mesélte el tapasztalatait Erzsébet, aki szerint a fiataloknak sokkal jobban kellene szeretniük egymást és nem csak lenni egymás mellett.

 

 

 

Ezeket olvastad már?
Térfigyelő kamera rögzítette: rendőröknek estek a szülők, akiktől el akarták venni a gyerekeket

Térfigyelő kamera rögzítette: rendőröknek estek a szülők, akiktől el akarták venni a gyerekeket

Szívszorító fotók: Suhajda Szilárd özvegye is részt vett a budapesti gyertyagyújtáson

Szívszorító fotók: Suhajda Szilárd özvegye is részt vett a budapesti gyertyagyújtáson

Életet mentett a börtönben a kisfiát Olaszországban meggyilkoló Katalin

Életet mentett a börtönben a kisfiát Olaszországban meggyilkoló Katalin

„Édesanyám fölött állt a szobában a csuklyás rabló” – egyre több emberhez házába jutnak be a fantom tolvajok

„Édesanyám fölött állt a szobában a csuklyás rabló” – egyre több emberhez házába jutnak be a fantom tolvajok

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás