RETRO RÁDIÓ

Randiznál Budapesten? Íme néhány helyszín, amiben nem fogsz csalódni

Budapest tele van páratlan szépségű helyekkel és érdekes látnivalókkal, amelyeket ősz elején is érdemes felfedezni barátunkkal vagy barátnőnkkel. Íme néhány romantikus fővárosi helyszín.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.09.20. 08:30
I. kerület V. kerület VII. kerület XI. kerület XIII. kerület romantikus kikapcsolódás

Gyakran nagyon nehéz kiválasztani a tökéletes randihelyszínt, ami minden szempontból megfelel az elvárásainknak. Amiért nem kell sokat fizetni, de ugyanakkor hangulatossá varázsolja az eseményt kedvesünkkel. Válogathatunk a hangulatosabbnál hangulatosabb parkok közül, de akár felmehetünk a hegyekbe is.

Érdemes Budapesten a szerelmes pároknak is kimozdulniuk Fotó: Shutterstock

Margitsziget

Nem véletlen, hogy nagyon sok szerelmes a Margitszigetet választja randevúja helyszínéül. Kellemes séta a hídról, lenyűgöző budapesti panoráma az egész szigetről és megannyi látnivaló a helyszínen. Érdemes ellátogatni a japánkertbe, a Víztoronyhoz vagy a zenélő szökőkúthoz is. Az utolsó ráadásul éjszaka is igen hangulatos.

Akár a bringóhintózást is kipróbálhatjuk Fotó: Shutterstock

Gellért-hegy

A Gellért-hegy azért is jó hely, mert onnan talán a legszebb a kilátás a fővárosra. Az egymásba fonódó erdei utakon hosszú sétákat tehetünk, a Citadellánál pedig érdemes megállni, ugyanis ennél tökéletesebb hely nem lesz arra, hogy egy képet készítsünk kedvesünkkel. Emellett, ha egy igazán különleges pillanattal szeretnénk meglepni párunkat, akkor induljuk el hajnalban a hegyre, és nézzük együtt a napfelkeltét Budapest felett.

Gül Baba türbéje

Ha tényleg csak kettesben szeretnénk tölteni egy napot, kerülve a tömeget, akkor látogassunk el a nemrégiben felújított, Budán található 16. században épült török sírkápolnához. Ha már arra járunk, érdemes leülni és megpihenni egy kicsit a rózsakertben, amit akkor is meg lehet látogatni, ha éppen a Gül Baba türbéje zárva van.

A Gül Baba türbéje és kertje igazán romantikus Fotó: Metropol

Rózsák tere

Egy templom kertjénél talán nincs romantikusabb helyszín, pláne, ha annak az egyházi építménynek a környezete olyan, mint amilyen a Rózsák terén van. Egy igazi misztikus hely, ahol ha megállunk, egy ideig biztosan nem lesz kedvünk továbbmenni. Ha már a téren járunk, érdemes benézni a gyönyörű neogótikus templomba, amely a VII. kerület második legnagyobb egyházi építménye.

Szent István park

A park nagyon könnyen megközelíthető, és karnyújtásnyira van a Duna. A Jászai Mari térről észak felé indulva, a párunkat átkarolva, csupán néhány perc, és máris elérjük a hatalmas szökőkúttal és csodálatos rózsabokrokkal rendelkező kertet. Egy padra leülve megcsodálhatjuk a Margitszigetet, vagy ha folytatnánk a romantikázást, akkor akár át is mehetünk oda.

Akár a szökőkút szélére is leülhetünk egymás kezét fogva Fotó: MTI

 

Ezeket olvastad már?
Napi észkombájn: a térfigyelő kamerák előtt baltával lopott biciklit egy férfi Budapesten

Napi észkombájn: a térfigyelő kamerák előtt baltával lopott biciklit egy férfi Budapesten

Anya, apa és fia árulták a drogot Budapesten

Anya, apa és fia árulták a drogot Budapesten

Mindenki meglepődött: érdekes jelenség tűnt fel a budai Várban - fotó!

Mindenki meglepődött: érdekes jelenség tűnt fel a budai Várban - fotó!

Áll a forgalom Budapesten: durva karambol történt

Áll a forgalom Budapesten: durva karambol történt

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás