Kisgyermekes szülők figyelem! Hullanak a cserepek az égből, egy budapesti bölcsőde szomszédjában - Fotó!





Egy társasház teteje vált balesetveszélyessé Budán. Az utcára hullottak a cserepek a tetőről, a hétvégi viharos szél miatt.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.03.14.
tetőszerkezet bölcsőde balesetveszély

Ijesztő hírek érkeztek az I. kerületből. Egy környéken lakó olvasónk számolt be róla, hogy balesetveszélyessé vált a cseréphullás egy itteni társasház tetejéről. Egy-egy lehulló épületrész komoly sérülést tudna okozni az embereknek, arról nem is beszélve, hogy mekkora kárt tudna okozni a környéken parkoló, vagy éppen mozgó járművekben. 

Az Iskola utca 17-es számú épületéről hullanak a cserepek /Fotó: Olvasói fotó

Budapesten az öregebb épületeknél gyakran előforduló eset, hogy az évek óta felújításra szoruló épületek darabjai lehullanak a magasból az utcára. Ha bármilyen személyi sérülést, vagy kárt okoznak ezek a lehulló házdarabok, akkor minden esetben a ház tulajdonosa, vagy a társasházi tulajdonosok a felelősségre vonhatók. Az I. kerületben található Iskola utca 17-es számú épülete már csak azért is extrémen veszélyes, mert néhány méterre tőle található a Budavári Bölcsőde. 

A felelős minden esetben az épület tulajdonosa

Az épület egyes részeinek lehullásával vagy az épület hiányosságai révén másnak okozott kárért az épület tulajdonosa felelős, kivéve, ha bizonyítja, hogy az építkezésre és karbantartásra vonatkozó szabályokat nem sértették meg, és az építkezés vagy karbantartás során a károk megelőzése érdekében nem járt el felróhatóan.

- olvasható a Polgári Törvénykönyvben. Az említett épület tulajdonosának, illetve közös képviselőjének felkutatása céljából kerestük az I. kerületi önkormányzatot a kérdéseinkkel, amennyiben megérkezik a válaszuk, akkor cikkünket frissítjük. Megkérdeztük azt is a Budavári Önkormányzattól, hogy hozzájuk érkezett-e bejelentés a cseréphullásról, és ha igen, akkor milyen módon tudják megelőzni a baleseteket.

Korábban több esetben is vezetett már balesethez Budapesten az elöregedő épületek állapota

Ahogy arról korábbi cikkeinkben beszámoltunk, súlyos baleset ért egy budapest balerinát a Jókai utcában, miután összeomlott egy társasház felső része egy ráépítés miatt, és a törmelék maga alá temette a színművészt, aki az utcán sétált. A fiatal nőt hosszú ideig kórházba kezelték az eset után. Az eset hatalmas port kavart maga után, és a fővárosi lakosok sokasága nézette át a társasházuk szerkezetét szakemberrel. Emellett többször is történt már tragédia a régi erkélyek leszakadásával. Az elmúlt években két incidens kapott hatalmas médiafigyelmet, az egyik esetben két külföldi férfi alatt szakadt le a 32-esek terén az erkély, ők szerencsére túlélték az esetet. A Westendnél történt hasonló esetben sajnos már nem élte túl a zuhanást egy 53 éves nő, aki a harmadik emeleti erkélyből esett a mélybe.





 





Ezeket olvastad már?
Az Androidosok dühöngenek: újabb hasznos funkciókat vettek el tőlük

Az Androidosok dühöngenek: újabb hasznos funkciókat vettek el tőlük

Emberölés Miskolcon: holttestet talált a rendőrség

Emberölés Miskolcon: holttestet talált a rendőrség

Megrázó fordulat a szentesi emberölés ügyében: holttan találták a gyanúsítottat

Megrázó fordulat a szentesi emberölés ügyében: holttan találták a gyanúsítottat

Borzasztó baleset Csepelen: tarolt a HÉV

Borzasztó baleset Csepelen: tarolt a HÉV

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás