Horror a levegőben: két repülőgép is légörvénybe került

A légörvényben több utas megsérült.Megosztás
Szerző:
2023.03.02. 13:20
repülés repülőgép horror

Erős légörvény okozott balesetet a Condor és a Lufthansa német légitársaság egy-egy járatán. Egy Frankfurtból Mauritiusra tartó gépen húsz ember szenvedett sérüléseket, a Lufthansa Austinból Frankfurtba tartó járata pedig kénytelen volt leszállni Washingtonban a rendkívül erős turbulencia miatt – jelentette a dpa német hírügynökség csütörtökön.

Fotó: Pixabay/képünk illusztráció

A német Condor légitársaság Frankfurtból az Indiai-óceánon található Mauritius szigetére tartó járata a leszállás előtt két órával került erős légörvénybe – közölte a társaság szóvivője a dpa hírügynökséggel. A szóvivő elmondta, hogy a sérülteket orvosi megfigyelés alatt tartják, a dpa szerint az állapotuk egyelőre nem ismert.

A 272 utast és 13 fős személyzetet szállító repülőgépnek jelentések szerint az utastere is megsérült, de végül biztonságosan landolt a főváros közelében található Port Louis reptéren.

A Lufthansa Egyesült Államokból Németországba tartó utasszállító gépe ezzel szemben nem jutott el a célállomásig, a rendkívül erős turbulencia miatt kénytelen volt leszállni Washingtonban. A járat a Texas állambeli Austinból tartott volna Frankfurtba, de a felszállás után másfél órával erős légörvénybe került, ezért a pilóták úgy döntöttek, hogy a washingtoni Dulles nemzetközi repülőtéren szállnak le. A légörvényben több utas könnyebben megsérült, őket a személyzet a helyszínen elsősegélyben részesítette. 

A helyi média értesülései szerint hét ember kórházi ellátásra szorult

A beszámolók szerint a két gépet érintő légörvény úgynevezett tiszta levegős turbulencia volt, amelynél semmilyen látható jele nincs annak, hogy két különböző légtömeg egymástól jelentősen eltérő sebességgel mozog és érintkezik egymással, ezért nehéz elkerülni – írja az MTI.

 

Ezeket olvastad már?
Brutális részleteket vallott be a kismama kegyetlen gyilkosa

Brutális részleteket vallott be a kismama kegyetlen gyilkosa

Megörvendeztet minket az időjárás pünkösdhétfőn

Megörvendeztet minket az időjárás pünkösdhétfőn

Éjszaka tűnt el Halmágyi Mária a XIX. kerületből

Éjszaka tűnt el Halmágyi Mária a XIX. kerületből

Így emlékeztek meg Suhajda Szilárdról egykori iskolájában

Így emlékeztek meg Suhajda Szilárdról egykori iskolájában

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás