RETRO RÁDIÓ

A lakók nem tudtak a bontásról, az autóik bánták





Hatalmas felháborodást keltett a 13. kerületben az egykori Medicor székház bontásával okozott por és zaj a környéken lakóknak. Ráadásul a biztosító nem fizeti a károkat.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.03.12.
13. kerület parkoló autó Épület por bontás

Lebontják az egykori Medicor székházat a Lehel Csarnok mellett, ami nagy fejfájást okoz a környéken élőknek. Felháborodásukat már a közösségi oldalakon is kinyilvánították. 

Fotó: Metropol

Hatalmas porfelhő és a munkagépek elviselhetetlen zaja – ez jellemzi március 6-a óta a Váci út 48/E–F szám alatt élők mindennapjait. A helyiek azt állítják, semmilyen figyelmeztetést nem kaptak a bontás előtt, ezért aki előző este vagy aznap reggel autójával a ház elé parkolt, pórul járt.

Reggel parkoltam le oda. Semmi nem volt kiírva, főleg nem, hogy bontás lesz. Ha ezt tudom, akkor nyilván más helyet keresek. Így telibe kaptam az egészet. Iszonyú volt letakarítani a kocsit

– mesélte az egyik lakos.

Az összes autót vastag porréteg és törmelék borította.

Már nagyon régóta az utcában lakunk. Mi is ide parkolunk az autónkkal, nem is tudnánk máshova, hiszen mindig minden parkolóhely foglalt a környéken, arról nem is beszélve, hogy errefelé a legtöbb utca egyirányú. Ez a bontás tönkreteszi az autókat. Ha kárt tesznek bármiben, azt ki fogja kifizetni?

– kérdezte egy ott élő. Lapunk megkérdezte Németh Pétert, a CLB Független Biztosítási Alkuszcég értékesítési és kommunikációs igazgatóját, hogy mire számíthatnak az érintett épület előtt parkoló autók tulajdonosai, ha esetleg kár keletkezne a gépjárművükben, illetve kit terhel a felelősség hasonló esetekben.

„Fontos körülmény, hogy a kivitelező cég papírjai rendben voltak-e, betartották-e a technológiai utasításokat és egyéb óvintézkedéseket, továbbá hogy a munkálatokat végző cégnek van-e felelősségbiztosítása a tevékenységére. Amennyiben nincs biztosítása a kivitelezőnek, úgy ő lesz a felelősségviselő, vagyis hozzá fordulhatnak kártérítési igényükkel a megrongálódott autók gazdái.” – mondta a szakértő.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy az autók kötelező felelősségbiztosítása ilyen esetekben nem fizet kártérítést, mert az kizárólag a forgalomban, az autó üzembentartója által okozott károk megtérítésére szolgál. A casco biztosítási szerződések is kizárják az autóban az épületomláshoz hasonló okból keletkező károk megtérítését.

 

Mindenki elállt volna, ha kap értesítést. Semmi ilyesmi nem történt. Jött három alak és nekiesett az épületnek. Figyelmeztetés nélkül. Most legalább elkerítették... Annó, az ovinál, úgy kezdték el bontani a Tüzér utcai falat, hogy előtte ott parkoltak az autók. Totálkárra törtek egy kisbuszt, mert ráomlott a fal

– panaszolta egy helyi. 





 





Ezeket olvastad már?
Kis híján egy fiatal életébe került a papírsárkány-reptetés Maroskeresztúron

Kis híján egy fiatal életébe került a papírsárkány-reptetés Maroskeresztúron

Kaszásdűlő: Bús Balázs felszámolná a "csőerdőt!"

Kaszásdűlő: Bús Balázs felszámolná a "csőerdőt!"

Borzalom: súlyosan bántalmazott csecsemőt vittek a szombathelyi kórházba, az édesanyja tehette

Borzalom: súlyosan bántalmazott csecsemőt vittek a szombathelyi kórházba, az édesanyja tehette

„Sosem kerültél elő abból a mélységből” – sokkoló videón a tragédiába torkolló lánykérés

„Sosem kerültél elő abból a mélységből” – sokkoló videón a tragédiába torkolló lánykérés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás