RETRO RÁDIÓ

Megrázó részletek: ezért gázolhatta el a kőbányai villamos a nyugdíjas asszonyt





Azonnal belehalt sérüléseibe az a nyugdíjas, akit kedden délelőtt gázolt el Kőbányán egy villamos. Úgy tudni, hogy az asszony piros jelzésnél próbált átsietni a járat előtt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.15.
villamos baleset nyugdíjas Kőbánya

Mint arról a Metropol is írt, egy idős asszonyt gázolt halálra a villamos kedden délelőtt Kőbányán. Az asszony a Kőrösi Csoma Sándor út és a Harmat utca kereszteződésénél lévő villamosmegállóban próbált átsietni, amikor a közeledő 28A járat elé zuhant. A szerelvény, bár próbált fékezni, de nem tudott megállni és elgázolta a nyugdíjast, aki azonnal meghalt. 

Fotó: Bors

Úgy tudni, hogy a balesetet az okozta, hogy a nyugdíjas piros lámpánál próbált átjutni a villamos előtt, azonban már nem ért át a túloldalra. Egy olvasónk nem sokkal később ért a helyszínre:

Amennyire tudom, nem teljesen elé lépett, hanem megbillent, és mintha nekiesett volna a villamos oldalának. Később mondták, hogy valószínűleg megszédült, és ezért »esett neki« valójában a szerelvénynek, így zuhant a peron meg a járat közé

 – mesélte az arra járó férfi, aki a baleset időpontjában gyalogolt a helyszín felé. 

Azt még láttuk, hogy iszonyú hosszú féktáv lehetett, több tíz méter, így szinte biztos, hogy a villamos utolsó pillanatig próbált fékezni.  Szörnyű volt ránézni is arra a helyszínre is. Úgy hallattuk, hogy a néni súlyos koponya sérüléseket szenvedett

 – tette hozzá. A járaton ülők közül többen kommentben jelezték: a féktáv valóban hosszú volt, a villamosvezető mindent megtett, hogy meg tudjon állni, azonban ez már egyszerűen lehetetlen volt. 

Az arra élők azt is elárulták, hogy a baleset szakaszán a lámpák fázisosan engedik át a gyalogosokat, sok idős pedig gyakran nem veszi észre a villamosmegállóban lévő tiltó jelzést:

– Nem messze van egy bolt, sok idős jár arra, meglehet, hogy ő is onnan jött. Sajnos nem ez volt az első ilyen eset, csak szerencsére az nem végződött tragédiával. Azon a szakaszon ugyanis több lámpa is van, szakaszosan engedik át a gyalogosokat. A zöld lámpán így sokan átmennek, és amikor elérik a villamosmegálló zebráját, nem figyelnek arra, hogy az már egy külön lámpa és pirosat mutat. Lehet, hogy ez történt ebben az esetben is. Nagyon sajnáljuk a hölgyet és a családját, de azt kell, hogy mondjam, hogy a villamos vezetőjét is, aki hiába fékezett, már nem tehetett semmit – ingatta a fejét szomorúan egy helybeli férfi. 

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. 





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor elárulta, miből lesz a sikeres Magyarország

Orbán Viktor elárulta, miből lesz a sikeres Magyarország

Pocakos, tetovált csaló szedi áldozatait Gyálon és Csepelen- ez a trükkje - Fotó!

Pocakos, tetovált csaló szedi áldozatait Gyálon és Csepelen- ez a trükkje - Fotó!

Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?

Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?

Balesetveszélyes a felújított Városháza: kókler munkát végeztek Karácsony Gergelyék

Balesetveszélyes a felújított Városháza: kókler munkát végeztek Karácsony Gergelyék

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás