RETRO RÁDIÓ

Teljesen leégett a Rákosszentmihályi uszoda tetőszerkezete, megrázó képsorok a helyszínről - Videó!





A városrész egy időre elveszítette kedvenc uszodáját.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.28.
XVI. kerület tűzeset leégett uszoda

Ijesztő hírek érkeztek szombat hajnalban a XVI. kerületből. Ugyanis hajnal 2 óra körül kigyulladt a Konrád Ferenc Uszoda és a tűzoltók reggel 6-ig küzdöttek a lángokkal, de végül sikeresen megfékezték azokat. A 2200 négyzetméteres uszoda tetőszerkezete 300 négyzetméteren gyulladt ki. A tűzesethez a fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók is kivonultak.

Reggel még tartott a munka az uszoda mellett /Fotó: Bors

A katasztrófavédelem mobil laborja folyamatosan ellenőrzi a környéken a levegő minőségét, de veszélyes anyagkoncentrációt a mérések nem mutattak ki. Személyi sérülés pedig szerencsére nem történt. A Metropol munkatársai a helyszínen készítettek videót a károkról, illetve felkerestük Kovács Péter polgármestert is, hogy megtudjuk az eset részleteit.

Jelenleg beszállingózik a hó a kiégett tetejű uszodába, és gőzölög a tegnap még használható medence vize /Fotó: Bors

"A tűzvizsgálók még mindig dolgoznak, bár a tűzoltók reggel befejezték az oltást. Most már a kármentesítés kezdődik. Az uszodatérben kezdődött a tűz, majd a teljes tetőszerkezet kiégett. Várjuk, hogy a tűzvizsgáló megmondja, hogy mi történt, egyelőre annyi információt kaptunk, hogy vélhetőleg a szauna tér környékén keletkezett a tűz, de hogy mitől és hogyan azt egyelőre nem tudjuk. Hála Istennek az uszoda többi részében, tehát a pénztárban, az öltözőkben stb., nagy kár nem esett" - árulta el lapunknak Kovács Péter a XVI. kerület polgármestere. 

KOVÁCS Péter
Kovács Péter árult el részleteket az esetről /Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A politikus kifejtette a Metropolnak, hogy mi történik most a sérült létesítménnyel, és hogyan fogják pótolni szeretett uszodájukat a kerületben: 

"Nyilván először most arról kell gondoskodni, hogy be legyen zárva az épület. A tönkrement nyílászárókat gyorsan bedeszkázzuk és megkezdjük a kármentesítést, ezt követően a biztosítóval felvesszük a kapcsolatot és reméljük, hogy térítik a kárt, vagy egy jelentős részét és akkor megkezdődhet az újjáépítés. Bár ez az egyetlen jelenleg üzemelő uszoda a városrészben, a tűzeset miatt újra meg fogják nyitni a január elsején energiatakarékossági okokból bezárt Erzsébetligeti uszodát, és reméljük, hogy a látogató forgalom oda fog átterelődni" - tette hozzá a polgármester.

A helyszínen készült videónkat itt tudjátok megtekinteni:

 





 





Ezeket olvastad már?
Gyurcsány, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll

Gyurcsány, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll

Kapuzárási pánik? Karácsony Gergely elismerte, hibázott

Kapuzárási pánik? Karácsony Gergely elismerte, hibázott

Brutális baleset a Határ úton: taxisba csapódott egy kocsi a felüljárón, ez történt az utassal

Brutális baleset a Határ úton: taxisba csapódott egy kocsi a felüljárón, ez történt az utassal

Négy gyermeke zokogva várta haza, elhunyt a nyíregyházi édesanya

Négy gyermeke zokogva várta haza, elhunyt a nyíregyházi édesanya

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás