RETRO RÁDIÓ

Gyurcsány bedarálja a szövetségeseit, elszívja a kis pártok embereit – ma újabb politikus ül át a DK-ba





Folytatódik a baloldali politikai kannibalizmus, pénteken újabb bejelentés jön! Eddig legalább 14 baloldali politikust szipkázott el a DK saját szövetségeseitől, és pénteken várhatóan újabb nevet jelentenek be. Fogynak a kis ellenzéki pártok, vergődik Gyurcsány halálos ölelésében a Momentum és az MSZP – itt a megdöbbentő névsor!



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.01.27.

Szaniszló Sándor korábbi szocialista, jelenleg DK-s politikus a Mediaworksnek elárulta, hogy pénteken újabb politikus átigazolását tervezi bejelenteni a Demokratikus Koalíció. A Párbeszéd Magyarországért a közelmúltban közleményt adott ki, amelyben hangot adott nem tetszésének a DK-s „kisgömböccel” kapcsolatban... A baloldali kis pártocskák vergődnek Gyurcsány Ferenc halálos ölelésében – Karácsony Gergely is csak az ő kegyelméből, a DK-sok szavazataival vezetheti Budapestet...

A balos pártok fogynak, mert sorban viszik el az embereiket Gyurcsányék.

– Teljesen mindegy, ki az illető, nem a jelölt politikus személye számít Gyurcsány Ferencnek, hanem a hatalom, azaz a többség – mondta el a Metropol kérdésére Kiszelly Zoltán. A Századvég Intézet igazgatója szerint nem meglepő, de nem is új keletű, hogy a bukott miniszterelnök ledominálja a kisebb pártokat és az ellenzékváltó baloldali erőket.

Kiszelly szerint Gyurcsányék is indíthatnak saját jelöltet a főpolgármesteri székért, ha nem előválasztáson dől el, hogy ki induljon jövőre a posztért Fotó: Ádám János/Észak-Magyarország

Azt, hogy Gyurcsány leigazolja a karrieristákat a többi pártból, csak egy eszköz. Nevezhetjük egyfajta »piactisztításnak«. A DK évek óta megpróbálja leszalámizni a kisebb pártokat, ezáltal is nyilván egy olyan gravitációs erőt épít fel, ami még több politikust vonz be. A DK-nak eddig az volt a célja, hogy a legerősebb legyen a baloldal térfelén. Ez sikerült is azzal, hogy a Jobbikot kiütötték, ma már a Jobbiknak és a Demokratikus Koalíciónak nagyjából azonos a szavazóbázisa. Most az a célja a pártnak, hogy a legerősebb baloldali párt maradjon. Ehhez eszköz az árnyékkormány, mert ugye Dobrev Klára most nemcsak egy EP-képviselőként szólal meg, hanem árnyék miniszterelnök-jelöltként. Valójában egy platformot csináltak neki, hogy a neve alá írhassanak valami »komolyat«. Ugyanez igaz, az átigazolásokra is. Követik az »egy hét, egy átlépési hír« elvet. Nem egyszerre igazolnak át a politikusok, hanem hetente vagy kéthetente. Egy igazi nyúlós szappanopera, amelyben nem a személyek fontosak, hanem az, hogy folyamatosan a DK-ba igazol át valaki a többi baloldali pártból

– mondta el a politológus hozzátéve, hogy a DK most úgy definiálja magát, mint egy baloldali párt, amelyik nem akar ismét rossz kompromisszumokat kötni például a zöldekkel, a liberálisokkal, vagy a radikálisokkal. „A jövő évi választások előtt nem akarnak előválasztást, önállóan terveznek indulni, a nagyvárosokban lesz jelöltjük. Budapest tekintetében is csak fahéj lenne a kapucsínón, ha DK-s lenne a következő főpolgármester. A lényeg, hogy ha megőrzik a Fővárosi Közgyűlésben a többséget (mint jelenleg van), akkor igazából mindegy is számukra, ki a főpolgármester”

Gyurcsány Ferenc csütörtökön jelentette be Facebook-oldalán, hogy szerinte a Magyar Köztársaság következő kormányát Dobrev Klára fogja vezetni...
Fotó: Bánkúti Sándor

A kis pártoknál működik a kannibalizálás, mert a nagyobb pártok elszívják a kisebb pártok »kádereit«. Ez kicsit olyan lehet, mint Agatha Christie-nél: a gyilkos köztünk van, és ki lesz a következő áldozat? A kis pártok elnökségi ülésen pedig azt nézik, hogy ki lesz a következő átigazoló. Eddig a DK volt az, amelyik kannibalizálta a többi párt politikusait, de február 4-én visszatér Donáth Anna, aki, ha nem jön vissza hamarosan a szülési szabadságról, elfogy a pártja. Ezért a Momentum is megpróbálja ezt a fajta toborzást. Persze a kis pártoknak ilyen szempontból nagyon nehéz lesz, mert ők nem tudnak perspektívát kínálni a politikusoknak

– mutatott rá Kiszelly Zoltán. 

KOCSIS-CAKE Olivio
Legutóbb, most januárban a Párbeszéd pártigazgatója lépett át Gyurcsány Ferenc pártjába Fotó: Koszticsák Szilárd

Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd korábbi országgyűlési képviselője és pártigazgatója a váltásról így nyilatkozott: 

A 2022-es választás legfontosabb tanulsága, hogy az ellenzéknek új stratégiára, szervezettebb működésre van szüksége. Az azóta eltelt időszakban a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben.

A Párbeszéd-frakcióban ülő Mellár Tamás a Mediaworks kérdésére viszont azt mondta, rosszul viselte, amikor megtudta, hogy maga a pártigazgató igazolt át a DK-ba, de különösebben nem lepődött meg. A politikus a következőképpen fogalmazott:

„Sok megélhetési politikus van, akik nem az elveik szerint működnek, hanem a pénz felé mozognak.”

Már megvan a következő átigazoló baloldali politikus is

 

Íme a megdöbbentő lista: a Demokratikus Koalíció átigazolásai a kis baloldali pártokból

Összeszámolni is nehéz, hány politikust szippantott  be a DK, elsőként az MSZP-ből válogatott, a párt azóta sem tért magához. Eddig az LMP az egyetlen párt, ahonnan nem csábítottak el senkit. 

 


Déri Tibor a Momentumot hagyta el Gyurcsányért 2022 októberében Fotó: facebook

Újpest polgármestere, Déri Tibor jelenleg független, a fővárosban viszont a DK-frakcióba ült át. Bevallása szerint azért a DK, mert jó kapcsolatokat ápol a párt budapesti polgármestereivel.

Szaniszló Sándor is átigazolt Fotó: Hatlaczki Balázs/Facebook

Szaniszló Sándor volt szocialista politikus is átigazolt a Demokratikus Koalícióba. Jelenleg DK-s polgármesterként vezeti a XVIII. kerületi önkormányzatot.

Óbuda polgármestere a választások után nem sokkal dobbantott az MSZP-ből  Fotó: Facebook

Dr. Kiss László, Óbuda polgármestere 2019-ben MSZP-színekben nyerte meg a választást, de 2-3 hónappal később átlépett a DK-ba.

Szűcs váltását Niedermüller Péter jelentette be Fotó: Facebook

Szűcs Balázst a Párbeszédtől szippantotta el a DK. A VII. kerületi alpolgármester átigazolását Erzsébetváros DK-s polgármestere, Niedermüller Péter jelentette be, aki posztjában így írt: „Mindig öröm, ha új taggal bővül a közösségünk, különösen akkor, ha egy ismerős dönt úgy, hogy már nemcsak szövetségben, hanem a céljaink hatékonyabb és biztosabb elérése érdekében közös pártban és közös frakcióban akarja tovább folytatni a megkezdett munkát. ”

Bitskey Bence volt zuglói MSZP-s képviselő Fotó: Zuglói Önkormányzat

Ketten nyergeltek át Gyurcsányékhoz Zuglóban is, így lett a DK-é a legnagyobb frakció az önkormányzatban.

Hevér László György szintén volt MSZP-s politikus is átült a zuglói DK-ba 
Újpesten korábban Trippon Norbert alpolgármester (képünkön) is az MSZP-től ült át Gyurcsány pártjába. Őt követte a szintén szocialista Farkas István és Szabó Gábor képviselő is Fotó: facebook
Szilagyi-Szabolcs
Szilágyi Szabolcs exjobbikos önkormányzati képviselő Fotó: Facebook

 A szélsőjobb is összeborult Gyurcsánnyal, immár helyben is: a DK elhappolta Szilágyi Szabolcs miskolci önkormányzati képviselőt is, aki addig a Jobbik frakciójában ült. A borsodi politikus kijelentette, az előválasztás során megtapasztalta, milyen jól tud együtt dolgozni a helyi DK-val.

JUHÁSZ Béla
Juhász Béla volt momentumos politikus Fotó: Szigetváry Zsolt

Juhász Béla állítása szerint a Magyarországon tapasztalt szegénység miatt csatlakozott a Gyurcsány-párthoz: „Soha ennyi mostoha sorsot, ennyi emberi szenvedést, ekkora szegénységet nem láttam.”

erdpsi-eva
Erdősi Éva Csepelen erősíti a pártot Fotó: ATV

Erdősi Éva korábbi párbeszédes politikus belépését Szűcs Balázs után nem sokkal jelentették be. „Erdősi Éva így már nem csupán szövetségesünk, hanem munkáját pártunkban, a Demokratikus Koalícióban folytatja velünk együtt egy szabad Magyarországért és a csepeliekért egyaránt.”

Bodrozsan-alexandra
Bodrozsán Alexandra exmomentumos kecskeméti, ellenzéki önkormányzati képviselőt is „befogadtaö a DK Fotó: Mandiner

„A Demokratikus Koalíció üdvözli Bodrozsán Alexandra csatlakozását! Büszkék vagyunk rá, hogy egy igazságtalanságot nem tűrő, erős nővel bővült azok tábora, akik szerint az európai Magyarország jelenti az egyetlen kiutat az Orbán-rendszerből!” – írta a DK közleményében akkor.

Buzinkay-Gyorgy
 Buzinkay György volt momentumos politikus Fotó: ATV

A szentendrei kötődésű politikus azért döntött a DK mellett, mert a pártnak: „biztos identitása van születése óta. Egy európai, demokratikus, köztársasági Magyarország víziója, a balközép programja”.

Szóval úgy tűnik, annak ellenére, hogy a magyarok négyszer egymás után kétharmados Fidesz-többséggel bizonyították, hogy nem kérnek Gyurcsányékból, a baloldali politikusok közül egyre többen csak Gyurcsányékban látják karrierjük jövőjét, így átülnek inkább hozzá, mert ott látják biztosítva a megélhetésüket...

A kis baloldali pártok pedig eközben sorban felmorzsolódnak, csak a DK marad talpon. Ki lesz vajon a következő?





 





Ezeket olvastad már?
A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Brutális karambollal indult a reggel: megállították a forgalmat

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás